Csak vasárnapig látható a Munkácsy-trilógia

Súlyos kudarcot vallott a kormányzat és a debreceni városvezetés.
 
 

Csak vasárnapig látható a Munkácsy-trilógia

Súlyos kudarcot vallott a kormányzat és a debreceni városvezetés.
 
 
 
 
 

Csak vasárnapig látható a Munkácsy-trilógia

Súlyos kudarcot vallott a kormányzat és a debreceni városvezetés.

Meghosszabbított nyitva tartással várja hétvégén az érdeklődőket a debreceni Déri Múzeum Munkácsy Terme, ahol már csak július 13-ig látható együtt a Krisztus-trilógia.

Munkácsy Mihály Krisztus szenvedéstörténetét feldolgozó, monumentális méretű alkotásait – a Krisztus Pilátus előtt, a Golgota és az Ecce Homo című képeket – együtt először 1995. augusztus 25-én láthatta a közönség a debreceni Déri Múzeumban. A három alkotást 2010 és 2012 között további két hazai helyszínen, Pécsett és Budapesten, valamint külföldön, Bécsben tekinthették meg a látogatók.

Az Ecce Homo a magyar állam, a Golgota Pákh Imre amerikai-magyar üzletember, műgyűjtő, a Krisztus Pilátus előtt pedig a kanadai Hamilton Művészeti Galéria tulajdonában van. Utóbbi festmény tartós bérleti joga 2014. július végén lejár, s miután a megvásárlásról, illetve a bérleti időszak meghosszabbításáról szóló, kormányzati szintű tárgyalások nem jártak sikerrel, a képet jövő héten elő kell készíteni a tengerentúli szállításra – olvasható a Déri Múzeum közleményében.

A Déri Múzeum a látogatók várható nagy érdeklődésére való tekintettel július 11-én, pénteken és július 12-én, szombaton délelőtt 10 órától 22 óráig tartja nyitva a Munkácsy Termet. Július 13-án, vasárnap a szokásos nyitva tartás mellett, 10 és 18 óra között látható a Krisztus-trilógia.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1szabobela2014július10.10:47ÚjVálasz

  Csak a Loki! Ugye? Meg a stadionok! A nép lebutítása pedig töretlen. Ahogy Viktor ígérte az egyszavas választási programjukban: "Folytatjuk!"

   
 • 2bella2014július10.14:50ÚjVálasz

  Ki az a Munkácsy? Volt focista? Nem?! Hát akkor...?

   
 • 3augustus2014július10.15:03ÚjVálasz

  Hol van Munkácsy egy Nyírőtől, egy Tormai Cécilétől, vagy éppen Tisza Istvántól?Egyébként is kell a pénz az újabb stadionokra,az aranylábú, lassan világverő "felcsúti" legényeknek.

   
 • 4pritamin2014július10.19:31ÚjVálasz

  Még az de azt olvasom a haonon hogy lehet nekünk (adófizetőknek ) kell kifizetni a modemből ellopott festményeket !!!!!!!!!
  És mi van a biztonsági szolgálattal ?? nem annak kellene megtéríteni ????????

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.