Holokamuzott Ágoston Tibor

Debrecen - A Jobbik debreceni országgyűlési képviselő-jelöltjének a doni katasztrófa évfordulóján tartott beszéde nyilvánosan hangoztatott és vállalt holokauszttagadás. Mi más? Vicc?
 
 

Holokamuzott Ágoston Tibor

Debrecen - A Jobbik debreceni országgyűlési képviselő-jelöltjének a doni katasztrófa évfordulóján tartott beszéde nyilvánosan hangoztatott és vállalt holokauszttagadás. Mi más? Vicc?
 
 
 
 
 

Holokamuzott Ágoston Tibor

Debrecen - A Jobbik debreceni országgyűlési képviselő-jelöltjének a doni katasztrófa évfordulóján tartott beszéde nyilvánosan hangoztatott és vállalt holokauszttagadás. Mi más? Vicc?

A Jobbik Debreceni Ifjúsági Tagozata január 12-én megemlékezést tartott a doni katasztrófa kezdetének 71. évfordulója alkalmából a Medgyessy sétány katonai emlékművénél. Az eseményen – mások mellett – beszédet mondott Ágoston Tibor jobbikos önkormányzati képviselő, pártja debreceni és hajdú-bihari alelnöke, országgyűlési képviselő-jelöltje is.

Szónoklatában először „holokamunak” nevezte a holokausztot, majd ezt nyelvbotlásnak színlelve kijavította magát, és a „holokaszt” szót használta helyette (ahogy az alábbi videón látható). Mint mondta, a 2014-es holokauszt emlékévet, a holokausztra való emlékezést Magyarországra és polgáraira rá akarják kényszeríteni. A holokauszt áldozatai és a második világháborúban elesett magyar katonák szembeállításával Ágoston annak a véleményének adott hangot, hogy „emlékezhetünk azokról, akik másoknak fájnak, de nem emlékezhetünk azokról méltó módon, akik pedig nekünk fájnak”. (A Don-kanyarnál elesettek előtt tisztelgő hivatalos debreceni megemlékezés nagy teret kapott a helyi médiában és napokkal megelőzte Ágoston beszédét.)

.

Holokamu (hollókamu) – a magyarországi szélsőjobboldali szleng kedvelt kifejezése. A kamu (hazugság, mellébeszélés, megtévesztés) szóval jelzik holokauszttagadásukat, miszerint „a zsidóság ellen a második világháborúban elkövetett népirtás nem történt meg, vagy nem azon a módon és mértékben történt meg, ahogy a történettudomány általánosan elfogadott tézisei állítják”.

Bár a magyarországi bal- és jobboldalon is vannak olyan politikusok és politikai elemzők, akik szerint a holokauszttagadás törvényi üldözésénél fontosabb a véleményalkotás és véleménynyilvánítás szabadsága, s a világ legtöbb államában jogilag nem szankcionálják ezt a cselekedetet, Magyarország – Ausztria, Belgium, Csehország, Franciaország, Izrael, Lengyelország, Litvánia, Németország, Olaszország, Románia, Svájc és Szlovákia mellett – azok közé az országok közé tartozik, ahol a holokauszttagadó nézetek hirdetése bűncselekménynek számít.

A Btk. 333. paragrafusa szerint „aki nagy nyilvánosság előtt a nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1urszula2014február12.10:10ÚjVálasz

  A videót nézve az első, ami eszembe jut, az "IDIÓTA", parlamenti elnök szavaival élve. A másik: könyörgöm, jelentse már fel valaki! Remélem, nem fog azzal védekezni, hogy nem "nagy nyilvánosság" előtt hangzott a beszéde, mert ciki elismerni, hogy csak páran hallgatták...

   
 • 2szabobela2014február12.10:44ÚjVálasz

  Kizártnak tartom, hogy a rendőrség megfigyelői ne lettek volna jelen az eseményen, ezért Ágoston Tibor bíróság elé állításával együtt követelem a rendőrség illetékeseinek kemény felelősségre vonását is, élükön a városi kapitánnyal, aki a debreceni híresztelések szerint összejátszik a jobbikosokkal és a gárdistákkal.
  Aztán persze még Kósa Lajos is megszólalhatna, elvégre még ő a polgármester, az ő idejében lett nácifészek Debrecen.

   
 • 3bella2014február12.14:02ÚjVálasz

  Vona Gábor még ma vissza fogja vonni Ágoston képviselőjelölti megbízatását, mivel egy olyan párt, amelyik a törvények betartása és szigorú betartatása mellett száll síkra megalakulása óta, az nem engedheti meg, hogy egy törvényszegő legyen a jelöltje.

  Másrészt rendkívül ízléstelen dolog vicceskedni a Don-kanyarban pusztult magyar katonák emlékünnepségén. Néhány barom még röhögött is a közönségből, behallatszik a videóba. A kocsmában vicceskedjenek, ne a tisztelgő ünnepségen!

   
 • 4perzekutor2014február12.18:39ÚjVálasz

  Semmire való egy figura de nem is ez a lényeg, zsidóként mit keres a jobbikban, na ja hitler körül lévők is sokan voltak zsidók. Mit akar a jobbik a zsidóktól a fideSSel karöltve, még több pénzt? Nem fog menni, de megtartják őket, mindíg kell egy ellenség. A Doni eseményekről ezek a szaralakok inkább ne emlékezzenek meg, mert senkijük sem veszett oda!!!! Az én nagyapám és a családomon belül pedig többen!! Nem verem a melkasom mint ezek a puhány, pöttyedt léhűtők, akik 500 métert nem futnának le, kik ezek a pózoló majmok ott? Katona voltam, megjártam sok szegletét a világnak de ennyi szedett vedett senkit egyben soha sem láttam! Az én nagymamám maradt árván 3 gyermekkel a Doni csata után, snki sem törődött vele sem meg az árvákkal sem! Sok a kamu fiúk, ballagjatok el vonával eggyütt, karöltve a fideSSel, egy kapta fára valók vagytok! El jön a nap és már nincs messze, cincogó egérként, félelemtől reszketve még azt is meg fogjátok gyónni, amit nem követtetek el fiúk! Kikerülni a politika bűvköréből és szembe kerülni az elkövetkezendő Hatalommal, ott nem lessz magyarázkodás! De, hogy viccet űzni abból a sok százezer ártatlan elhúrcolt és kifosztottan megölt embertömegekkel ez már sok még a zsidó ágostontól is...tessenek utánnanézni...a jobbik is! Shalom!

   
 • 5fuligjimmy2014február13.07:22ÚjVálasz

  Szerencsétlen, tudatlan és tanulatlan bagázs, akiket a Fidesz mozgat.

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.