Körözött férfit és bolti tolvajt fogtak el

Az elmúlt 24 óra történései a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság területén.
 
 

Körözött férfit és bolti tolvajt fogtak el

Az elmúlt 24 óra történései a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság területén.
 
 
 
 
 

Körözött férfit és bolti tolvajt fogtak el

Az elmúlt 24 óra történései a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság területén.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el, közülük 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt az ellene érvényben lévő körözés alapján, 1 főt pedig az ország területén történő jogellenes tartózkodás miatt. A rendőrök 25 főt állítottak elő, közülük 9 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. A megye közútjain 3 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek közül 1 súlyos, 2 könnyű sérüléssel végződött.

Belépésre jelentkezett január 2-án 5 óra 30 perc körüli időben az a román állampolgár, akiről a rendőrök az igazoltatásakor megállapították, hogy a Debreceni Törvényszék BV Csoportja egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetése miatt elfogatóparancsot adott ki ellene. Az egyenruhások a 34 éves férfit előállították, majd átvitték a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Egy hajdúszoboszlói áruház biztonsági őre január 2-án 8 óra körüli időben telefonon hívta a rendőrséget, mert az üzletben visszatartanak egy férfit, aki egy üveg szeszesitalt rejtett a kabátja zsebébe, majd fizetés nélkül távozott a pénztártól. A helyszínen a járőrök elfogták a helyi lakost, akit a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra előállítottak és meghallgatását követően őrizetbe vettek. Az 59 éves férfi tulajdon elleni szabálysértés – lopás – miatt 72 órán belül bíróság elé állhat.

Az ártándi határátkelőhelyen január 2-án 16 óra körüli időben egy török állampolgár jelentkezett kilépésre. Az 52 éves külföldi férfi igazoltatásakor megállapítást nyert, hogy tiltott határátlépés szabálysértést követett el, mivel jogszerű tartózkodásra jogosító érvényes okmánnyal nem rendelkezett. A rendőrök a férfit előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol meghallgatták, majd a további eljárás lefolytatása céljából a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Igazgatóságára vitték.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.