Floridadogás

A debreceni ellenzéki erők lassulási versenyében most a Civil Fórum villantott egyet a floridázás ügyében, amire válaszul a helyi Fidesz lekezelő kőkeménységgel rámutatott egy nem lényeges nemszempontra.
 
 

Floridadogás

A debreceni ellenzéki erők lassulási versenyében most a Civil Fórum villantott egyet a floridázás ügyében, amire válaszul a helyi Fidesz lekezelő kőkeménységgel rámutatott egy nem lényeges nemszempontra.
 
 
 
 
 

Floridadogás

A debreceni ellenzéki erők lassulási versenyében most a Civil Fórum villantott egyet a floridázás ügyében, amire válaszul a helyi Fidesz lekezelő kőkeménységgel rámutatott egy nem lényeges nemszempontra.

A Civil Fórum Debrecen Egyesület közleménye:

Tekintettel arra, miszerint a Jegyző Úr önként nem érzett késztetést arra, hogy a közvélemény nyomására lemondjon tisztségéről, ezért Egyesületünk megvárja a Jobbik feljelentése alapján indult nyomozás eredményét. Ugyanakkor fenntartjuk továbbra is ettől függetlenül, miszerint a Jegyző Úr oly mértékben veszítette el a közbizalmat, hogy ennek hiányában nem vezetheti tovább a Hivatalt.

Képviselő útján betekintettünk a városházi iratokba, amely alapján megállapítottuk, miszerint komoly aggályok vannak az utazással kapcsolatos iratok nyilvántartásával. Fellelhető többek között olyan levél, amelynek nincs keltezése és nem állapítható meg beérkezésének időpontja a városházára. Ezek dokumentumok is azt támasztják alá, hogy a kiküldetéssel és annak visszavonásával kapcsolatban további vizsgálatokra van szükség.

Természetesnek tartottuk volna már eddig is, hogy a Debreceni Vagyonkezelő Zrt-nél is kezdődjön vizsgálat annak kiderítésére, miszerint az Igazgatóság tudta és engedélye nélkül, hogyan utazhatnak egyes tisztségviselők külföldre.

Álláspontunk szerint azzal, hogy az érintett személyek visszafizették a felvett összegeket, még felelősségük alól nem mentesülnek, hiszen csak az út nyilvánosságra kerülése kényszerítette őket erre. A gazdasági társaságok pénzének magánútra történő felhasználása, mint szándék is elitélendő, ezért felhívjuk a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságát, hogy adjon tájékoztatást a nyilvánosság részére, miszerint milyen intézkedéseket fog tenni azon személyekkel szemben, akik megkísérelték magánútjuk céges finanszírozását.

Önmagában már ez is elég okot adna arra, hogy az érintettek levonják a megfelelő konzekvenciákat és önként távozzanak tisztségükből, de úgy tűnik még ehhez is szükséges a közvélemény segítsége. Ezért nem mehetünk el szó nélkül azon tény mellett, miszerint a floridai utat a Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója Csonka Tibor szervezte, megpróbálva az általa vezetett társasággal kifizettetni magánútját. Továbbá olyan személyeket szervezett baráti utazásához, akikkel a Hőszolgáltató Zrt. üzleti kapcsolatban áll. Így ez az összeférhetetlenség önmagában is indokolja, hogy a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. Igazgatósága mentse fel tisztségéből Csonka Tibort, hiszen erkölcsileg vállalhatatlan, hogy miközben a debreceniek nagy nehézség árán tudják kifizetni hőszolgáltatói számláikat, aközben a cég vezetője Floridában nyaral.

Debrecen, 2013. december 18.

Civil Fórum Debrecen Egyesület

Balázs Ákos frakcióvezető (Fidesz-KDNP) válaszközleménye:

Dr. Gondola Zsolt Zoárd önkormányzati képviselő úr a Civil Fórum korábbi, minden valóságot nélkülöző állításainak utólagos megalapozása érdekében - mentve a menthetőt - "magánnyomozást" végzett az Önkormányzatnál. Személyesen átvizsgálta a külföldi kiküldetés iratanyagait, kikérdezett több köztisztviselőt és mivel saját maga is meggyőződött arról, hogy nyilvánvaló képtelenségeket állít szervezetük - érdemi eredményre nem jutván – újabb csúsztatásokat kitalálva próbálja az ügyet és ezzel szervezetét is a figyelem középpontjában tartani. Sokat elárul szándékukról, hogy a sajtótájékoztatót is azelőtt hirdették meg, mielőtt az iratokat megtekintették volna.

Debrecen, 2013. december 18.

Balázs Ákos frakcióvezető, Fidesz-KDNP

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
  • 1urszula2013december20.14:05ÚjVálasz

    Borítékolom ennek a floridázásnak a végét: kirúgnak 1-2 embert az iktatóból, mégiscsak hallatlan, hogy a városházán ilyen gyatrán dolgozik az iktató... Jó, ha házkutatást nem tartanak a dolgozóknál...

     
  • 2augustus2013december20.20:29ÚjVálasz

    Florida, Fidesz bukta! Vajon mennyi év végi jutalmat kaptak az urak a mi érdekünkben magánzsebből? finanszírozott, biomassza "floridázásért"? Legyünk őszinték, ne dugjuk a floridai homokba a fejünket: Pajna és Szekeres uraságék jól kiröhögnek bennünket, akik itt próbálunk valamit gagyogni a "floridázásuk" okán!

     

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.