A nap szava

„Lányrablás”

Az igazgató úrnak lövése sincs a fészbukról, a lájkokról meg az üzenőfali csetelésekről. A gyerekekről se sok, akik tanítványai.
 
 

A nap szava

„Lányrablás”

Az igazgató úrnak lövése sincs a fészbukról, a lájkokról meg az üzenőfali csetelésekről. A gyerekekről se sok, akik tanítványai.
 
 
 
 
 

A nap szava

„Lányrablás”

Az igazgató úrnak lövése sincs a fészbukról, a lájkokról meg az üzenőfali csetelésekről. A gyerekekről se sok, akik tanítványai.

Szegény Szabó Gyula! Ma megint mondott egy nagyot a helyiérdekű iskolaigazgató, pedig nem márciusi kitüntetést kapott mint töltőtoll, és nem is vérfürdős bírósági tárgyaláson szerepelt, hanem csak az itteni narancstévében adott interjút. (Aki nem emlékezne: a debreceni közgyűlés veteránját, az oktatási bizottság elnökét, kőkorszaki fideszes képviselőt egyszer arról kérdezte a szintén fideszes képviselőnő, Balla Irma meggyilkolását tárgyaló bíró, hogy volt-e viszonya az asszonnyal. Mire Szabó Gyula azt mondta: „Nem tudok róla”.)

Szóval most azt fejtette ki az epreskerti igazgató, hogy a debreceni diáklányok azért vannak kiugróan nagy veszélyben, mert az utóbbi időkben sok fiatal „kontroll nélkül” bulizott. És hogy szerinte emiatt „nagy az esélye annak, hogy bekövetkezzenek ilyen esetek”. Szabó képviselő úr persze ezt oktatáspolitikai kérdésnek tartja, annyira narancsba borult már az ő látásmódja. Vajon mire célzott? A gyerek elmegy este bulizni, mert az anyja elengedte, mert amúgy jól tanul, megcsinálja a dolgát, és úgy gondolta, miért ne mehetne el szombaton este bulizni. Mi ezzel a gond?

És mi az, hogy kontroll nélkül? Tán menjen vele gárdedám? Meg azt is mormogta Szabó úr – a Töltőtoll – az orra alatt, hogy „az elmúlt évtizedben a szórakozó fiatalokkal szemben semmilyen szankció nem létezett”. (Nem elmúltnyolcévet akart mondani?) Ez amúgy nem igaz, mert a köztéri italozás, az éjszakai kimaradás már korábban is szabályozva volt a helyi rendeletekben is, a cigaretta szintén szankciós, az más kérdés, hogy ezek mennyire értek bármit. Majd kifejtette még, hogy a szülők „jóhiszeműen elengedték a gyerekeiket, pedig a veszély állandó”.

Könyörgöm! Az az egyszeri, lányijesztgetős eset, ami eddig történt, nem buliba menet vagy onnan jövet, félrészegen, az éj leple alatt, elhagyatott helyen történt. Hanem iskolába mentek kisgimnazista lányok, ahová a szüleik minden bizonnyal jóhiszeműen, kontroll nélkül engedték el őket, fényes reggel, csúcsforgalomban. Hát már iskolába se járjanak a gyerekeink?

Miután az oktatáspolitikát és a felelőtlen bulizást kivesézte, a képviselő úr tanácsokat kezdett osztogatni, többek közt a fészbukkal kapcsolatban. Azt mondta: érdemes volna a „közösségi oldalakon nyomon követni, mit csinál, hova jár, kivel kerül kapcsolatba a gyerek”. Ez eddig oké is, de hogy ezt azért kéne, mert a fiatalok egymás közt „kibeszélik ezeket a dolgokat, így sok tanulságos információra szert lehet tenni, ezáltal képbe kerülhetnek a szülők és a tanárok is”, az már egyértelművé teszi: az igazgató úrnak lövése sincs a fészbukról, a lájkokról meg az üzenőfali csetelésekről – amiket csak az láthat, akinek a gyerek eleve megengedi.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1kornel2013október17.03:29ÚjVálasz

  "Az intézmények az elmúlt években átjáróházak voltak, nem működött portai szolgálat, nem volt aki ellenőrizze, ki, mikor megy ki az iskolából, vagy megy be oda. Az egész napos oktatással ezt minimalizáltuk" - és azt úgy mégis hogy?

   
 • 2dakota2013október17.05:48ÚjVálasz
  Idézet: kornel
  "Az intézmények az elmúlt években átjáróházak voltak, nem működött portai szolgálat, nem volt aki ellenőrizze, ki, mikor megy ki az iskolából, vagy megy be oda.
  ...

  Sehogy, hülyeségeket beszél, mint mindig. Voltak iskolák, ahová eddig (a nagy Fidesz-reformig) se lehetett csak úgy besétálni, és voltak, ahová igen. Az biztos, hogy az egész napos oktatásnak ehhez semmi köze, épp úgy, ahogy a diáklányokat se az iskolán belül akarták elrabolni. És ez az ember irányítja 20 éve a debreceni közoktatást a közgyűlésből. pfff

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.