Nagyerdő-rekonstrukció: hárman vállalnák

Debrecen – Papp alpolgármester már nem nagyon mer kijelentő módban megígérni semmit.
 
 

Nagyerdő-rekonstrukció: hárman vállalnák

Debrecen – Papp alpolgármester már nem nagyon mer kijelentő módban megígérni semmit.
 
 
 
 
 

Nagyerdő-rekonstrukció: hárman vállalnák

Debrecen – Papp alpolgármester már nem nagyon mer kijelentő módban megígérni semmit.

Miután Ööö Papp László alpolgármester túlélte a múltkori váratlan és szemtelen kérdésre adott kínos válaszának perceit, egyúttal kicserélte a hátában az elemeket, nagy titkot árult el az önkormányzati-firkász barátainak: hárman is jelentkeztek a Békás-tó kivitelezési munkálataira. Azt azonban már nem firtatta a bátor baráti sajtó, hogy ki az a három.

És a közbeszerzési értesítőből sem derül ki egyelőre, mert mint a dehir.hu-n olvashattuk, még értékelik a pályázatokat a városvezetők.

Azt, hogy Ööö Papp László ügyvéd létére nem tud beszélni, rég tudjuk. De hogy már a kijelentő módot se ismeri, az új információ. A Békás-tó „revitalizációjával” kapcsolatban például leginkább feltételes módban mert nyilatkozni. Mintha az ígéretei végén ott lenne egy „ha”: természetes kőburkolatra cserélnénk az aszfaltot…, olyan teret hoznánk létre…, szociális helyiséget is építenénk…, a rendezvényteret pedig egy sétány kötné össze… Azt viszont határozottan kijelentőben mondta, hogy a tó mellett négyezer négyzetmétert térkővel, nyolcezret zúzott bazaltkővel, háromezret pedig betonnal (az mennyivel jobb, mint az aszfalt?) burkolnak majd le. Fő a természetesség!

A projekt két része egyébként egyenként körülbelül 1 milliárd forint, szóval nem kis beruházásról van szó.

Miután a stadionnak és a Békás-tó átépítésének ugyanaz a tervezője, és ugyanaz végzi a külső menedzsmenti munkát is, nem lepődnénk meg, ha a kivitelezést is ugyanaz a társaság csinálná: a Hunép Zrt. és az Épker Service Zrt. alkotta, debreceni székhelyű, „Hajrá, Debrecen!” elnevezésű konzorcium.

Hátha előbb-utóbb ezt is megsúgja majd Ööö Papp László a sajtós barátainak halkan…

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1parizel2013július29.11:58ÚjVálasz

  Ennek a nyelvtani magyarázata és valós megnevezése az (átmenetileg használatos ígérőmód)!

  Leírása és használata: Akkor használjuk ezt a módozatot, amikor még nem eldöntött (és vagy több) hazugságokon alapul a mondanivalónk, illetve gondolataink nem egészen arra összpontosulnak amit cselekszünk és teszünk.

   
 • 2cuncimokus2013július29.13:17ÚjVálasz

  és nincs lehetőség az elszámoltatásra sem,mert csakmint lehetőséget említettek! Nagyon okosan van ez tálalva!

   
 • 3dakota2013július29.19:04ÚjVálasz
  Idézet: parizel
  Ennek a nyelvtani magyarázata és valós megnevezése az (átmenetileg használatos ígérőmód)!
  ...

  Ez az ígérőmód-kifejezés tetszik! :) De eddig legalább csak négyévente használták ilyen sűrűségben.

   
 • 4jani2013július29.22:06ÚjVálasz

  Hát, nagyon nagy parasztnak kell lenni, akit ezzel a tömény ízléstelenséggel vakítanak. Egyszerűen undorító és felháborító - ahelyett, hogy megújítanák a természet még meglévő picinyke darabját a Nagyerdei Parkerdőben - mindent szét(szab)nak. Húszezres betonkolosszus stadion, beton és kő medence Békás-tó helyén. Egy lépés és Forma-1 pálya is épül helikopter leszállóval. Na ilyenkor kellene azt mondani a tisztességes debreceni polgároknak: elmentek ti a sunyiba!

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.