Elefántcsont-torony

Dobesch Máté kiállítása a debreceni Sesztina Galériában.
 
 

Elefántcsont-torony

Dobesch Máté kiállítása a debreceni Sesztina Galériában.
 
 
 
 
 

Elefántcsont-torony

Dobesch Máté kiállítása a debreceni Sesztina Galériában.
Dobesch Máté grafikusművész, szobrász rézkarcaiból, litográfiáiból, rajzaiból és fából faragott szobraiból nyílik kiállítás július 5-én, pénteken 18 órakor a Sesztina Galériában.

1978-ban született Budapesten, tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafikus szakán végezte, faragni édesapjától, a faszobrász Dobesch Páltól tanult. Önmaga így vall: „Remélem még nem készítettem el a főművemet, bár minden alkalommal, amikor leülök rajzolni, azt gondolom: na, ez lesz az... Szerintem a jó műalkotás egyfajta energiatároló, sőt energiatermelő rendszer. Ha sokan néznek meg egy képet, idővel megtöbbszöröződik az az energia, amit a művész a mű megalkotásába fektetett."

A kiállításon látható lesz a 2000-2002 között készült Képek a régi magyar hónapnevekhez című rézkarc sorozat, amelyhez inspirációt a Lőcsei Kalendárium adott, a 2003-as Cuencai útirajzok című sorozat, amely egy spanyolországi utazás emlékét őrzi, valamint Multiverzum sorozata és az Árgyélus és Tündérszép Ilona témájára faragott szobrok.

A megnyitón köszöntőt mond Antal Péter (Sesztina Alapítvány), a kiállítást megnyitja Áfra János, közreműködik Darabos Dávid ének, gitár, és az Ady Endre Gimnázium diákjai: Baditz Dávid, Iván Emese, Kovács Alíz, Mercs Máté.

A tárlat július 31-ig látható a Hal köz 3. alatt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.