Főnixleszálló

Natura 2000 Nagyerdő

Van kis hazánkon kívül egy világ, ahol nem értik az ilyen fajta „beruházásokat”.
 
 

Főnixleszálló

Natura 2000 Nagyerdő

Van kis hazánkon kívül egy világ, ahol nem értik az ilyen fajta „beruházásokat”.
 
 
 
 
 

Főnixleszálló

Natura 2000 Nagyerdő

Van kis hazánkon kívül egy világ, ahol nem értik az ilyen fajta „beruházásokat”.

A Natura 2000 területek lehatárolásának és fenntartásának célja az azokon található növény- és állatfajok, és meghatározott élőhely-típusok kedvező természetvédelmi helyzetének megőrzése, fenntartása, helyreállítása, valamint a Natura 2000 területek lehatárolásának alapjául szolgáló természeti állapot, illetve a fenntartó gazdálkodás feltételeinek biztosítása.

Ezek a területek olyan közös természeti kincseink lelőhelyei, amelyek megőrzése és átadása az utókornak kötelességünk. Nem mérlegelhetünk gazdasági és egyéni érdekek mentén, még csak el sem kell azon gondolkodnunk, nem lehet-e mégis valahogyan odaépíteni egy gyárat vagy stadiont kizárólag a „köz”, és leginkább egy szűk beruházói kör érdekei és egyéni gazdagodása mentén.

Nem jövök most azzal a demagóg debreceni dumával, hogy a Lokinak új stadion kell, mindenki tudja, hogy nem feltétlenül kell, és azt is, hogy a legkevésbé nekik épül. Baj lesz majd a Nagyerdőn, mert az új stadionban majd minden egyes rendezvényt külön engedélyeztetni kell egy rakás hatósággal, és csak ha egy is későn adja meg az engedélyt (arra nem is merek gondolni, hogy épp a fenntartó kéri azt meg későn vagy rosszul), akkor nincs focimeccs, nincs cirkusz.

A Natura 2000 irányelveket már nem a Kárpát-medencei homokozóban játszadozó kétharmad írja, hanem az a csúnya EU. Aminek hol nyalnak vezéreink, hol szabadságharcolnak ellene, közben pedig csak egyre mélyebbre ássák magukat a saját mocskukban. Ha majd elkészül a stadion, nem lesz elég a földrajztanárból világhírűvé avanzsált, a beruházó által (jól meg)fizetett, de egyébként sehol nem jegyzett szakértő bugyuta magyarázkodása. Van kis hazánkon kívül egy világ, ahol nem értik majd az ilyen fajta „beruházásokat”, mert sokkal nagyobb hagyománya van a közös kincs védelmének, és nagyon sok helyen fontosabb a jövő, mint a múlt, még akkor is, ha ezer évre visszamenőleg hazudozzuk össze azt. Ott, ahol tényleg lehet több százéves tölgyekben gyönyörködni, és tényleg ezeréves az a kő(!)épület, nem fogják érteni a nagy magyar szabadságharcot. Ott csak annyit fognak mondani, hogy bolondok ezek a magyarok, minek választanak ilyen buta embereket vezéreiknek. És igazuk lesz.

Itt olvasható a legutóbbi Főnixleszálló: Milyen hasznot hajt Pósán László?

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1meheszborz2013április02.11:47ÚjVálasz

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.605269936168352.1073741827.100000560532953&type=1

   
 • 2chigurgh2013április02.13:33ÚjVálasz

  A Natura 2000 területek kijelölése az egyik nagy aljasság a sok közül, amit az EU elkövetett Magyarország ellen. Nem a Nagyerdőről beszélek, hiszen az nyilván jogosan került ebbe a besorolásba.
  De! Az EU irdatlan sok olyan területet is Natura 2k-ba sorolt hasraütésszerűen, ahol soha semmilyen védendő természeti érték nem volt.
  Itt Hajdú-Biharban is több olyan település van, amit gyakorlatilag megfojtottak a natura kijelöléssel: a jelenlegi belterületükön kívül nem jelölhetnek ki sem lakó, sem gazdasági sem ipari területet. Településeket tettek tönkre minden ok nélkül! Ezt - nyilván nem hivatalosan - a nemzeti parkok dolgozói is megerősítenék, ha a mélyen tisztelt újságíró úr venné a fáradtságot hogy utánajárjon.

   
 • 3urszula2013április02.13:54ÚjVálasz
  Idézet: chigurgh
  A Natura 2000 területek kijelölése az egyik nagy aljasság a sok közül, amit az EU elkövetett Magyarország ellen. Nem a Nagyerdőről beszélek, hiszen az nyilván jogosan került ebbe a besorolásba.
  De!
  ...

  A másik nagy aljasság, amit az EU elkövetett Magyarország ellen az az, hogy ad pénzt. A rohadék!!!
  Én, naiv, azt gondoltam eddig, hogy az EU csak irányelveket ad, és jogi alapot. A többit majd mi... De nem! Köszönöm, Chigurgh, hogy megnyitottad a szememet!!! A debreceni Natura 2000 terület is EU (karöltve az elmúltnyólcév kormányaival) teszi most tönkre.
  Mellékesen magyarázd meg, Chigurgh, a nemzeti parkok melyik dolgozóira gondolsz konkrétan: 2010. előttiekre, vagy a mostaniakra? Nem mindegy :)

   
 • 4kornel2013április02.14:55ÚjVálasz

  Nekem is pont az jutott eszembe, hogy mekkora hajlandóság van a legtöbb településen ipari területeket létesíteni, a mocskos EU-s pénzekből mindenhol jól ledíszkövezték a főtereket, aztán attól várták a csodát.

   
 • 5docirontown2013április02.17:13ÚjVálasz

  Chirurgus (persze lehet, hogy rosszul olvasom neved, akkor bocs), nem attól lesz ipar egy településen, hogy mindenféle területeket erre kijelölünk, hanem attól, hogy ott vki (főleg helyi vállakozó) vmit csinálni akar. Márpedig most senki nem akar, nem mer, nem tud beruházni. Nekünk itt (tőletek 400 km-re), Magyarország küldöldiek között leglátogatottabb falvában évek óta van ipari célra szánt területünk, mégsem tolonganak a beruházók. A Natura 2000-t mocskolni éppoly bárgyúság, mint a tokajiak közelmúltbeli fellépése a világörökségi státusz ellen. Ha valaki megfojtja a településeket, az nem külföldön, hanem belföldön keresendő.

   
 • 6kotmany2013április02.21:42ÚjVálasz

  Chirurgus!
  A Natura 2000-es területeket magyarok jelölték ki Magyarországon, nem az EU. Ha már orvosféleségnek titulálod magad, akkor vigyázz a pontos diagnózisra, mert nagyon félre viheti az embert a hevületbe. Egyébként meg akkor senki nem sír, amikor a Natura 2000-es területen gazdálkodva bezsebeli a temérdek pénzt az EU-tól. Bolondok ezek a magyarok tényleg.

   
 • 7jani2013április02.22:00ÚjVálasz

  Hopp, itt egy kicsit félrementek a dolgok. Nem a Natura 2000 vagy az EU megítélése a téma! Hanem az, hogyan lehet a XXI. században, Európában ilyen barbárságot csinálni: bazi nagy fulball-stadiont építeni egy védett őspark közepére. Fák tömegét kivágni, hatalmas gépekkel széttúrni az ökoszisztémát. Ha elkészül ideterelni hétvégente harmincezer embert, akik autóznak, szemetelnek,összetapossák a novényeket nem kevesen vandálkodnak, szétverik a padokat, szemeteseket, kitörik a facsemetéket. Kétségtelen, hogy a Nagyerdei villatulajdonosoknak egyszerűbb ide kisétálni, mint a Mikepércsi út ( Repülőtér ) környékére kiautózni. Meg egyébként is milyen snassz lenne ott páváskodni O. Viktor és a buzgó hívek előtt. A nagyerdei háttér mégiscsak szebb Patyomkin-falu.

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.