Ultrások erődemonstrációja a hallgatók fórumán

Hány bűncselekményt követtek el itt előttem rendőrök és randalírozók kéz a kézben?
 
 

Ultrások erődemonstrációja a hallgatók fórumán

Hány bűncselekményt követtek el itt előttem rendőrök és randalírozók kéz a kézben?
 
 
 
 
 

Ultrások erődemonstrációja a hallgatók fórumán

Hány bűncselekményt követtek el itt előttem rendőrök és randalírozók kéz a kézben?

Hétfő délután van, február 11. A fővárosban zajlik az élet, blokádot hirdetnek a diákok, országszerte beindulnak az egyetemista tüntetések. Debrecenben nagyon gyenge a mozgolódás, alig páran vannak a Romkert Teázóban. Már a hely is nyugalmat és kimértséget sugároz, ami várható magától a rendezvénytől is. Nehéz lenne eldönteni, hogy az újságírók vagy a fórumozók vannak többen. Egy pici értetlenséget és zaklatottságot csak a „csíkos autó” a parkolóban és a civilben tébláboló rendőrök jelentenek. Azért akkora nagy esemény nem lesz, gondolom. Bár igaz, ezek a fórumozó, beszélgető diákok biztosan nagy veszélyt jelentenek a társadalomra, még egy-kettő teát is szürcsölget.

A médiamunkások tétlenül ácsorognak, a szállingózó résztvevők köszönése veri fel a csendet néha. Végre érkezik egy körülbelül tízfős csoport. Ezek nem köszönnek, amikor bejönnek, egyik még a kolompba is bele veri a fejét, majd megállnak, és néznek az ajtóban. Nem kérnek teát, nem veszik le a kabátjukat. Nem maradnak sokáig, az ilyenek nem szoktak. Először még arra gondoltam, hogy mégiscsak a fórumra jöttek, én meg előítéletes vagyok. Főleg, amikor az MTI tudósítójával és az egyik fotóssal többen is lekezelnek. Lokiszurkolók, ultrák. Jöttek, mert sérelmezik, hogy a diákok szóvá tették, új stadion helyett inkább az oktatásra kellene fordítani a milliárdokat.

Többüknek sapka a fején. Erről eszembe jutott általános iskolai tanítóm, aki várta a diákokat az iskola ajtajában, és lekevert annak egyet, aki nem vette le a tökfedőjét, amikor belépett az épületbe. „Értelmes ember tudja, hogy ebben az iskolában nem esik!” - dünnyögte ilyenkor bosszankodva. Hamar megtanulta mindenki a tisztességet, az első hét után már az elsősök is tudták, mi az illem, és utána már a többi tudomány is ment valahogy.

Nos, ezek a tökfedősök nem tanultak illemet. Nem akartak vitatkozni, észérvekkel, értelmes mondatokkal konstruktív beszélgetésbe elegyedni. Hőbörögni, megfélemlíteni jöttek vagy maguktól, vagy küldték őket. Ki tudja?

A fő hangadó (gondolom, amelyik a legjobban tudott beszélni közülük) úgy kabátban-sapkában elfoglalta a hallgatói fórum előadóinak kirakott székek egyikét, majd a mikrofont a kezébe ragadva kinevezte magát moderátornak. Bár halvány lövése sem lehetett arról, mit kellene csinálnia egy moderátornak, mert azonnal szólózni kezdett. A nem épp logikus és legkevésbé szalonképes „érvei” között szerepelt az ő négyéves gyermeke is. Remélem, otthon nem így beszél a gyerekkel. Mert azért valljuk be, az elég furcsa nevelési mód lenne, ha a jóétvágyat helyett azt mondanánk a gyermekünknek reggel: úgy nézel ki, mint egy buzi, edd már meg a reggelidet, vagy elvágom a torkod! Bár, ki tudja!?

Szóval főhősünk eszmefuttatását figyelve észrevettem, hogy el kezdenek kattogni a fényképezőgépek és forogni a kamerák. Na, gondoltam, pont ez kell nekik, ezért jöttek, szerepelni. De nem, „moderátorunk” nekik is odaüvölt, az egyiknek még azt is beígéri, hogy szétveri a gépét a fején. Furcsamód a fotósok többségét nem nagyon zavarja a beszólás, teszik a dolgukat tovább. A „moderátor” meg szólózik, buzizik, fenyegetőzik, okoskodik. Tíz perc múlva már elfárad, elindul a többiekhez a bejárat irányába. Beindul a csordaszellem, ahogy azt annak idején Nietzsche találóan leírta. Felbátorodnak, szinte már ölni is akarnak. Igaz, már előbb is volt némi finom utalás a mondandóban, hogy nem épp egészséges dolog velük kikezdeni, és egyáltalán az új stadiont vagy bármilyen Lokival kapcsolatos dolgot a szájukra venni a diákoknak. Most már nyíltan és egyértelműen fenyegetik a jelenlévőket. „Elvágjuk a torkotokat!” - és még hasonló szép kerek mondatokkal. Tehetik, hiszen a rendőrök diszkréten félrevonultak jó messzire, ne is hallják, mi történik odabent. Amikor már a pultos nem tud mit tenni, telefonért nyúl és közli, hívja a rendőröket. Gondoltam magamban, barátom, azokat hívhatod, épp most tíz perce adták át a terepet egy kicsit az ultrák egy csoportjának.

Még egy kis testi fenyítés belefér távozóban a pultosnak, egy kis visszakiabálás torokelvágásilag és kocsmaszétverésileg. Majd döbbent csend. Talán ezért is hallom olyan tisztán, ahogy a hírügynökséges srác kimegy a fotóssal, és közli vele: én erről nem adok semmit. Milyen igaza van, hiszen nem történt semmi, csak üldögélünk itt a fotelban teát szürcsölgetve, és egy kicsit megnyugszunk, hogy mégsem vágták el a torkunkat. Vagy legalábbis reméljük. Ahogy a szurkolók kimennek, megjelennek az ajtóban a rendőrök, majd helyet foglalnak a teázóban, mintha semmi nem történt volna. Csodás, igazi debreceni keringő. Valahogy ebben benne van minden, ami ezt a várost jellemzi. Közben azon morfondírozok, hány bűncselekményt követtek el itt előttem rendőrök és randalírozók kéz a kézben. Vagy csak túl érzékeny a lelkem, és nem is történt semmi?

Onnan gondolom, talán túlreagálom a dolgot, hogy a rendőrök nyugodtan végignézték, ahogy életveszélyesen megfenyegetnek embereket. A távirati iroda tudósítója úgy dönt, hogy inkább lelép. Nem árulja be a haverjait? Hiszen amiről a nemzeti hírügynökség nem tudósít, és amit a debreceni rendőrök elnéznek, az nincs - legalábbis hazánk második legnagyobb városában.

Fotó és videó: Konyhás István

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1jani2013február11.21:53ÚjVálasz

  Megérett a gyümölcs a fán, amit K. Lajos, O. Viktor és társai ültettek.

   
 • 2kornel2013február11.21:54ÚjVálasz

  Nem értem, miért vannak felháborodva az ultrák, az hogy néhány diák azt mondja, nem kéne stadion, nem befolyásol semmit, elkezdték az építkezést, lesz stadion. Már ha akarnák se tudnák leállítani, akkor meg mire fel a hőbörgés, a megfélemlítés, csak erősítik a minden foci drukker bunkó agresszív állat sztereotípiát. Szerintem most sok lokista szégyelli magát.

   
 • Ha már itt tartunk, hogy 80 éve nem épült stadion, akkor a zeneművészeti szakit mikor újították fel? Debrecenben a stadionon nincs mit szégyellni ugyanakkor, a roskadozó csodás épületért 3*10^23 bőr égjen le az ember arcáról. Nap mint nap látja mindenki a főtér és a forum közt. Pénzt a művészeteknek és az oktatásnak! Mert nagyon sok hasonló a videon szereplő kaliberű ember fog még felnőni ellenkező esetben...

   
 • 4valaki2013február12.09:11ÚjVálasz

  Csak hogy azért képben legyen mindenki ezzel a "civil" és rendkívül művelt úriemberrel, Szepesi Zsoltnak hívják és a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának megyei elnöke volt 2012-ben, mert akkor még szeretett volna nem civilnek lenni, csak a választók meg azt szerették volna, hogy maradjon inkább az. Jobbik szimpatizáns, a FB profiljából pedig lehet csemegézni mindenkinek.:
  https://www.facebook.com/zsolt.szepesi
  Elhíresült mondása volt sok évvel ezelőtt:
  "Szeretem a hazámat és az alkoholt..."

   
 • 5valaki2013február12.09:14ÚjVálasz

  2010-ben, bocs nem 2012-ben.

   
 • 6valaki2013február12.09:32ÚjVálasz

  És ez a jó fb profil, bocs:
  https://www.facebook.com/zsolt.szepesi.3

   
 • 7kobalt2013február12.09:41ÚjVálasz

  valaki ! Legjobb lenne ha előlről kezdenéd !

   
 • 8valaki2013február12.09:55ÚjVálasz

  Nem kell, így már jó! Köszi!

   
 • 9akovacs2013február12.10:01ÚjVálasz

  Attól tartok, hogy általános inváziója történik a szerény képességű felheccelt kormánypártiaknak. Ilyen internetes újságokban is látszik, meg mindenféle rendezvényeken is. A fideszes vezérkar tolja előre a gyengén kiképzett egységeit.

   
 • 10cuncimokus2013február12.10:11ÚjVálasz

  Életveszélyes fenyegetés és garázdaság,csoportosan elkövetve,szemtanuk és videó felvétel bizonyításával alátámasztva!

  RENDŐRSÉG!
  RENDŐRSÉG!
  RENDŐRSÉG!

  hol van ilyenkor a rendőrség?????

  Ki ez a senkiházi,hogy ilyet meg mer tenni,csoportosan,mint a kóbor kivert rühes korcsok,felvonulva,csaholva,belemarva tisztességes járókelőkbe...
  Hol vannak a sintérek,hogy az ilyen korcsokat begyűjtsék?

   
 • 11oblomov2013február12.10:17ÚjVálasz

  Az MTI-s megpattant, de a dehír kiizzadt egy stadion-párti videót, ahol kultúráltan kifüttyölik az erősebb szavakat.
  Csak nehogy baja legyen ebből Széles Tamásnak. :)

   
 • 12bella2013február12.12:27ÚjVálasz

  Arra lennék kíváncsi, ki(k) volt(ak) a felbujtó(k), mert a videót meg a fotókat elnézve úgy vélem, ezek az erős emberek nem mennek oda ilyenformán sehová biztatás vagy engedélyeztetés nélkül.

   
 • 13valaki2013február12.13:03ÚjVálasz

  Idézet az "ember" fb profiljából:
  "Nekem most az jár a fejemben,hogy ezeket a kis húszkilós haha buzikat vajon mennyi pénzért vette meg a baloldal,hogy ezt csinálják? Mennyi pénz kell valakinek,hogy ennyire korlátolt, a kamerába hazudó jellemtelen kis geci legyen?"

   
 • 14miszterjoe2013február12.13:03ÚjVálasz

  Az összes ultrát azonnal kivégezni és elásni. Humánusabb módon esetleg szibériába deportálni, mert az ilyenek nem érdemlik meg, hogy egy társadalom részei legyenek.

   
 • 15dzsudzs2013február12.14:31ÚjVálasz

  Rendőrt? Atyaúristen mennyi retardált ember van....

   
 • 16dzsudzs2013február12.14:33ÚjVálasz

  Ja és bűncselekmény,milyen bűnről beszélsz? Talán nem kellett volna akkor arcának lenni, most meg hazudgál össze-vissza.

   
 • 17kornel2013február12.14:39ÚjVálasz
  Idézet: miszterjoe
  Az összes ultrát azonnal kivégezni és elásni. Humánusabb módon esetleg szibériába deportálni, mert az ilyenek nem érdemlik meg, hogy egy társadalom részei legyenek.
  ...

  Azért ne süllyedjünk már az ő szintjükre.

   
 • 18akovacs2013február12.14:44ÚjVálasz
  Idézet: kornel
  Azért ne süllyedjünk már az ő szintjükre.
  ...

  Szerintem sem kellene megismételni az ottani balhét, elég szégyenletes volt az egyszer.

   
 • 19aaxx2013február12.14:51ÚjVálasz

  Őket nem érinti a felsőoktatás. Valószínűleg a középiskolai sem...
  Sajnos az ilyenek miatt nézik az emberek inkább otthon a focit.

   
 • 20oblomov2013február12.15:25ÚjVálasz
  Idézet: kornel
  Azért ne süllyedjünk már az ő szintjükre.
  ...

  "Ők", mármint a kötelékben szálló Loki-kukkolók a legjobb szintjüket hozták.
  Itt inkább a civilruhás sünök, az MTI-s ügynök, meg a Széles Tompi teljesítményeinek szervilizmusa lehet csak a jogos kritika tárgya. Őket ugyanis elvileg nem a pártosságukért tartjuk közpénzből.

   
 • 21bella2013február12.15:28ÚjVálasz

  Áldozatokról van szó, az alantas pártpolitika áldozatairól. Segítenünk kellene egymást az ország jelenlegi működtetésének megértésében, nem uszítani magunkat meg őket.
  Minden dühödt veszekedés, a másik becsmérlése azokat a hatalmaskodókat szolgálja, akiket nem kéne.
  Bölcsesség, magyarok!

   
 • 22akovacs2013február12.19:34ÚjVálasz

  A Loki hivatalos honlapjának fórumán (dvsc.hu) elkezdték megnevezni és lenyomozni a Hallgatói Hálózathoz tartozó fiatalokat. Néhány józan hozzászóló elenyésző kisebbségben van a hőbörgőkkel és a fenyegetőzőkkel szemben.
  Kedves DVSC, biztos, hogy erre kell használni a csapat hivatalos oldalát? Figyeli a rendőrség, hogy mi történik ott? Ugye nem éppen a rendőrök adják ki a fiatalok személyes adatait?

   
 • 23urszula2013február12.20:28ÚjVálasz
  Idézet: akovacs
  A Loki hivatalos honlapjának fórumán (dvsc.hu) elkezdték megnevezni és lenyomozni a Hallgatói Hálózathoz tartozó fiatalokat.
  ...

  Kissé félelmetessé kezd válni ez az ország...
  Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

   
 • 24morhua2013február13.09:28ÚjVálasz

  Sajnos Magyarország nem volt....HANEM NINCS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
 • 25pityu2013február13.09:40ÚjVálasz

  A következő HAHA fórumon a zsilvölgyi bányászok fognak vitázni a diákokkal.

  A buszoztatásukat és az ellátásukat a cöf szervezi.

   
 • 26savanyujoska2013február13.10:21ÚjVálasz

  Lehet még ragodzi Zsóltit meg a últrákat,ugysmint :sutyerák,durung,mucsaji,bunkó etc. De dőreség túldimezinolálni ,polifikát belellátni.Köll nékik az új stadium,oszt kész. Aki báncsa arra meg durcások.Ez a politipus palánta meg legalább átesett a tűzkereszcségen.Mer,a ki dudás akar lenni,pokolra köll annak menni.

   
 • 27csengele2013február13.15:52ÚjVálasz

  Szerintem a garázdaság szabálysértése megáll, mert ez a durung kihívóan közösségellenes magatartást tanúsított, mely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Bűncselekménnyé minősítéshez erőszak is kellett volna, például a székek felborítása. A videó első osztályú bizonyíték, bár a rendőrség szerintem addig nem fog intézkedni, míg valaki kifejezetten nem követeli. A buzizás meg szerintem becsületsértés.

   
 • 28kisgyusz2013február13.16:32ÚjVálasz
  Idézet: valaki
  Csak hogy azért képben legyen mindenki ezzel a "civil" és rendkívül művelt úriemberrel, Szepesi Zsoltnak hívják és a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának megyei elnöke volt 2012-ben...
  ...

  Ott van az Indexen a cikk, hogy Fidesz listán indult 2010-ben!!! Nem Jobbik, Fidesz, érted?

   
 • 29kisgyusz2013február13.16:37ÚjVálasz

  Amúgy meg, hogy nem fogja fel már mindenki, hogy stadionépítésből lehet a legjobban lopni, egyetem fenntartásból meg nem. A futball=pénzmosoda a politikusok milliárdos haveri köreinek.
  Más téma, aki esetleg nem olvasta volna, ez is egy nagyon jó lopási mód (bár sorolhatnánk még estig az autópályáktól a 10 milliós fűnyíró traktoron át): http://index.hu/belfold/2013/02/12/megprobaltunk_hulyebbek_lenni_a_kormanynal/

   
 • 30debreceni2013február13.17:35ÚjVálasz
  Idézet: valaki
  És ez a jó fb profil, bocs:
  https://www.facebook.com/zsolt.szepesi.3

  ...

  Drága emberkéim nem értelek benneteket!Miért vagytok kiakadva a reakción?
  Azt kaptátok amit érdemeltetek,mivel olyan dologba ütitek az orrotokat amihez semmi közötök!
  Olyan soha nem lesz,hogy mindenkinek jó legyen,de pont egy ilyen beruházást kell macerálni!
  Miért nem a négyes metrót vagy a MSZP korszak kimagasló végkielégítéseit találtátok meg?
  Egyébként lehet,hogy radikális lett a látogatás,de az ultráktól ez egy igen visszafogott megnyilvánulás volt!
  Lehet itt piszkoskodni Szepesivel,de legalább ő vállalta az arcát és nyíltan elmondta a véleményét!Nem tettszett?Lehet,de sokunknak a ti demonstrációtok nem tetszik!
  Abban meg tökéletesen igaza van,hogy addig ne osszatok pénzt amíg nem keresitek hanem viszitek azt!
  Jelen helyzetben még aránylag olcsón diplomához juthattok,de tőletek sokkal több embert is érintő dolgok történtek például rengeteg rokkant embert megaláztak nevetséges járadékkal ami sajnos néhol 27000Ft jelent.
  Nem kel beledumálni ebbe az akcióba a Fideszt,mert nem róluk van szó hanem a város új épületéről ami munka helyeket teremt vagy tart meg!Ez a fontos ,mert akik ott dolgoznak adót fizetnek és járulékokat valamint eltartják a családjukat!
  Szerintem tanuljatok először és ne kelljen már 10 év mint néhány Höokosnak,hogy befejezze az egyetemet!Utána lehet menni dolgozni és majd lehet okoskodni!
  Sajnos sok a politikus és elmondanám nektek ilyen sok egyetemista sem kell!Mindenki sokat akar keresni egyből,de az ország a kis emberekből áll akik pénztárosok ,szerelők ,kőművesek és szolgáltatók!
  Tehát a kis emberek fizetnek a nagy emberek lopnak!
  Remélem érthető,hogy rossz dologba nyúltatok és nem kellene túl lihegni a dolgot,mert könnyen elfajulhatnak a dolgok ami senkinek sem jó!Hagyjuk a sárdobálást és maradjunk tisztes távolságban egymástól!
  Még lehet,hogy néhány dologban egyet is fogunk érteni talán!
  Na béke veletek!

   
 • 31gakos552013február13.17:57ÚjVálasz

  Csak 1x jól megvernének egy ilyen bunkót, akkor többet nem lenne ilyen nagy szája. Nem mondom, hogy jellemző, de azért egy párt arroganciája, nagyképűsége is lejön személyében egy pillanat alatt, mellyel a 2 gramm agyát szeretné kompenzálni. Pszichésen ez a viselkedés egyértelműen magyarázható és sajnos nagyon jellemző.

   
 • 32stranger2013február13.18:03ÚjVálasz
  Idézet: gakos55
  Csak 1x jól megvernének egy ilyen bunkót, akkor többet nem lenne ilyen nagy szája.
  ...

  Vigyázz Ubullal! Nem viccel. Le fog buzizni. :D

   
 • 33gugli2013február13.18:09ÚjVálasz

  Igazi bunkó tahó aki kizárólag úgy próbál érvényesülni hogy erőszakkal ordibálva kényszeríti akaratát a másikra.
  Kósa Lajos mit szól hozzá? vagy az Orbán?
  Szívesen meginterjúvolnám Debrecen polgármesterét mit is szól ehhez a stílushoz?
  Egyébként csak halkan megjegyzem hogy az amit meg a kormány kér, azaz hogy az állam költségén tanuló egyetemisták írják alá hogy itthon maradnak x évig teljesen jogos kérés.
  Gondolom az egyetemről kikerülő végzős diákok sem társadalmi munkában fogják hasznosítani a megszerzett tudást, és a diplomával járó előnyöket.

   
 • 34debreceni2013február13.18:14ÚjVálasz
  Idézet: gugli
  Igazi bunkó tahó aki kizárólag úgy próbál érvényesülni hogy erőszakkal ordibálva kényszeríti akaratát a másikra.
  Kósa Lajos mit szól hozzá? vagy az Orbán?
  ...

  Sajnos a legnagyobb baj az,hogy nem lehet előre tervezni milyen szak területre kellene és mennyi embert képezni!Látjátok,hogy a bírói kart sem engedték nyugdíjba pedig hiszem azt,hogy lennének fiatalok helyettük akik kevésbé korruptak mint némely bíró aki a múlt rendszert is szolgálta!

   
 • 35debreceni2013február13.18:20ÚjVálasz
  Idézet: gakos55
  Csak 1x jól megvernének egy ilyen bunkót, akkor többet nem lenne ilyen nagy szája.
  ...

  Téged vertek már meg?Te sem vagy különb ,ha ilyeneket gondolsz kis barátom!Egyébként pedig nem mindegy,hogy veretni akarsz valakit vagy verekedni,mert néha vissza is ütnek!Egyébként bármikor jöhetsz verekedni a mérkőzéseken megtalálsz minket!Legyél férfi és gyere ki a B szektorban egy az egybe!Az agy kapacitása pedig csak annyira 2 gramm,hogy munkát ad másoknak és vállalkozik valamint családot nevel és van egzisztenciája!
  Ne magyarázd már bele a politikát a dologba,de,ha mégis döntsd el jobbikosnak vagy fideszesnek tartod,vagy csak egy magyar embernek akinek elege van a sok liberális politikusból!

   
 • 36debreceni2013február13.18:29ÚjVálasz

  Egyébként idézném a SZUD közleményét!
  Nem a továbbtanulni szándékozók ellen léptek fel a debreceni ultrák, hanem egy hiteltelen szervezet ellen. Számunkra hiteltelen egy olyan társaság, ami úgy képviseli a hallgatókat, hogy a közösségből nem áll mögöttük tényleges tömeg. A HaHa debreceni sejtjének januári megmozdulásán 7 fő jelent meg. Szóvivőjük egy 20 éves gimnazista.

  Ha egy csoportot olyan hiteles szereplők képviselnek, akik ténylegesen az adott csoport érdekeit szem előtt tartva, nem Önös érdekből teszik ezt - úgy hogy a képviseltek is úgy érzik, hogy ettől az ő helyzetük javul, ezért támogatásuk jeleként mögéjük állnak - akkor tegyék! A HaHa debreceni sejtje nem ilyen!

  Egyébként a rosszindulatú hírekkel ellentétben debreceni ultrák között is van több diplomás, és sok, jelenleg is felsőoktatásban tanuló - mellette dolgozó - társunk is van.

  A debreceni ultrákat hidegen hagyták volna a HaHaHa-s rendezvények, de mivel a más városokból ideküldött és politikailag kiképzett fiatalok megtámadták azt a projektet, amely minden sportszerető debreceni lakos 20 éve dédelgetett álma, így életre hívtak egy önvédelmi reakciót.

  Nem tisztünk oktatási reformot kidolgozni, de tény, hogy vannak olyan - a köznyelvben kirándulás-népmese vagy büfé szaknak nevezett - szakok, ahol vagy munkanélkülieket képeznek, vagy ha el is helyezkedik az illető, olyan munkakört tölt be, ahol senki nem kíváncsi a végzettségére.

  A továbbiakban nem kívánunk foglalkozni a HaHa mozgalommal és a körülötte kialakult hisztériás pánikkeltéssel. De ha továbbra is a debreceni sportbarátok érdekei ellen lépnek fel, akkor mi is megmozdulunk.

  Ultras Debrecen 1994"
  Remélem ebből már minden világos!

   
 • 37stranger2013február13.18:39ÚjVálasz

  Megható. Sajnos kimaradt a "közleményből", hogy "éppen ezért lebuzizzuk és torokelvágással fenyegetjük a jelenlévőket, majd bónuszként egy kocsmaszétverést is beígérünk." Igen, így világos. Elvégre kultúrlényeg vagyunk, SZUDéta magyarok. :D

   
 • 38kotmany2013február13.18:55ÚjVálasz

  Lehet választani amikor beteg a gyerek. Vagy a B középbe viszed, vagy a diplomás libsi orvoshoz. Hamar megértené mindenki mit is jelent valójában a diploma és a felsőoktatás. Egyébként tényleg vannak diplomások is a B középbe, például egy főrendőr is, és talán így már érthető a nagy barátság is:
  http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/3711_kilatas_a_nigger_szektorra
  Aki nem ismerné meg, ő a püspökladányi rendőrkapitány, Tóth Ferenc. A megyei rendőröktől lépett "előre". Ott"szurkol" mindig a fiúkkal.

   
 • 39debreceni2013február13.19:38ÚjVálasz
  Idézet: kotmany
  Lehet választani amikor beteg a gyerek. Vagy a B középbe viszed, vagy a diplomás libsi orvoshoz. Hamar megértené mindenki mit is jelent valójában a diploma és a felsőoktatás.
  ...

  Hogy jön ide a beteg gyerek?Miből gondolod,hogy minden orvos libsi?Tudom mit jelent a diploma hidd el!
  Egyébként,ha már állami támogatással lesz valakiből orvos akkor igen is dolgozzon pár évet érte.Persze ezzel nem azt mondom,hogy éh bérért,mert igenis kell a béreken változtatni!De,ha nem tetszik a feltétel ki lehet fizetni saját pénzből a tandíjat és oda megy dolgozni ahová akar!Persze azt halkan megjegyezném a gyakorlott orvosokra nagyobb szükség van külföldön is!Egyébként a felsőoktatást jól jellemzi az utóbbi 20 év politikusi és a hozzájuk tartozó hold udvar nemzetáruló tevékenysége!
  Nem kell itt egy pártot megnevezni,mert mindegyikre igaz!
  Gondolom te nem emlékszel milyen volt ez az ország a rendszerváltás előtt?Azt hittük minden Kánaán lesz és eldorádó ehhez képest az ország értékeit elherdálták és az állam adósságot az egekig halmozták!
  Ez a történet rém egyszerű örülünk,hogy a keleti régióban épül egy ilyen létesítmény ami rengeteg lehetőséget rejt magában a jövőre nézve!
  Gondolom egy haha tag sem fog kimenni majd az új stadionba a campus fesztiválra?Ez a történet ennyi és nem több!Hagyjátok a stadiont és a szurkolók is hagynak titeket!
  Keressetek más fogást a Fideszen!

   
 • 40pordenone2013február13.22:55ÚjVálasz

  Hog hordhat a Föld a hátán ekkore taplót, mint ez a kockás-sapkás arogáns prosztó?

   
 • 41lac0752013február14.00:37ÚjVálasz

  Függetlenül attól, hogy kinek van igaza, szégyen, hogy így kommunikál valaki egy másik emberrel. "Lebuzizza, macskajancsizza, megfenyegeti...."
  Hol élünk? A balkánon? Vagy az őskorban? Dolgozik az evolúció? Hordába vergődve csak az erős maradhat meg? Tényleg ennyire állatok vagyunk?
  Debrecenben nőttem fel, de szégyellem magam ilyenkor, mikor ilyen emberek szólalnak meg...magukat nagy debreceni ultra szurkolónak valló nem is tudom micsoda...járok Debrecenbe haza, és csak annyit a tisztességes adófizetésről, hogy annyi német és szlovák rendszámú autót Budapesten nem látok mint ott...vagy csak a turizmus virágzik? Nekem mindegy, hogy lesz stadion vagy nem, ha van rá pénz függetlenül attól , hogy megyei jogú város vagy sem, de tényleg erre a focira kellene költeni? Bunda, európai liga közelébe sem jutás...igen pár éve a Debrecen bejutott a BL csoportba, ahol 3 alatt senki ellen nem úszta meg...de hogy hír is maradjon róluk ezeken kívül két játékost eltiltottak bundázás gyanúja miatt...ezzel szemben úgy gondolom a világ tele van a magyar tudósok által alkotott "csodákkal"...

   
 • 42bumburnyak2013február14.00:38ÚjVálasz
  Idézet: debreceni
  Egyébként idézném a SZUD közleményét!
  Nem a továbbtanulni szándékozók ellen léptek fel a debreceni ultrák, hanem egy hiteltelen szervezet ellen.
  ...

  kedves debreceni,
  itt szerintem nem arról van szó, hogy ne legyen új stadionja szeretet csapatának, hanem a stadion beruházási részével nem értenek egyet.
  ha a beruházás úgy történne, hogy a szükséges költségek nagy része a csapat szponzoraitól érkezne beleértve a várost is (mondjuk iparűzési adókból, stb) valamint pályázati pénzekből akkor valószínüleg senki nem foglalkozna vele. de úgy hogy a beruházást vezető cégben/bizottságban 51%-ban van jelen az MNV, így már más a helyzet, így ad a stadionhoz minden magyar adózó állampolgár.

  és hogy a SZUD közleményre is reagáljak, hiszen meg lettem szólítva, büfé szakot végzettként a magyar átlagkereset háromszorosát keresem hivatalosan bejelentve és leadózva Magyarországon igaz nekem elég volt négy év is a főiskolára. bár nem nagy kiesés Debrecennek, de a SZUD megnyilvánulása miatt nem valószínű, hogy mégegyszer mennék Debrecenbe elkölteni a megkeresett pénzem, nehogy diplomám miatt elvágják a torkom...

   
 • 43neonknight2013február14.06:55ÚjVálasz
  Idézet: kisgyusz
  Amúgy meg, hogy nem fogja fel már mindenki, hogy stadionépítésből lehet a legjobban lopni, egyetem fenntartásból meg nem. A futball=pénzmosoda a politikusok milliárdos haveri köreinek.
  ...

  Ebben mekkorát tévedsz! Kollégám felesége egyetemi pályázatíró cég munkatársa. Állítása szerint az egész felsőoktatás arról szól, hogy miként lehet a nagy állami közösből pályázatok adta lehetőségekkel magánzsebekbe lapátolni a pénzt. Ha józanul végiggondoljuk mi más oka van egyes egyetemek mesterséges felpuffasztásának (olyan szakokkal amire a munkaerőpiacnak sosem lesz szüksége).

  Aki járt már egyetemre az tudhatja, hogy minden oktatási intézménytípus közül pontosan ez az ami a legrosszabb hatásfokkal működik. (csak egy pl.: Miskolci Egyetemen az előadások jelentős hányadáról úgy léptünk ki, hogy ha otthon a 4 fal között olvasgattam volna a tankönyvet hatékonyabban töltöttem volna az időmet el, mint a többszáz fős előadóban.)

  Azzal, hogy a társadalom többségét egyetemre akarjuk juttatni ez a hatásfok csak tovább romlik, a gyakorlati szakmák megbecsülésével együtt.

  Ettől függetlenül az ultrák hozták az agresszív bunkó stílust, nem kellett volna...

   
 • 44valaki2013február14.09:00ÚjVálasz

  Az én kollégám felesége pedig szintén az egyetemen dolgozik, és teljesen mást mond. Azt hogy az állam nagyon nem szereti, hogy nem ő döntheti el az egyetemi pénzek sorsát, utálja, hogy mernek mások nem úgy gondolkozni, mint ők, ezért aztán a megfojtásuk mellett döntött. Menjenek tönkre, legyen kevesebb hallgató.

   
 • 45peptojanos2013február14.09:43ÚjVálasz

  A beszéd és ruházat alapján ítélve, az illető úriember iq hányadosa maximum 2 számjegyű, de lehet hogy egy.
  Szomorú , hogy ilyen ember olyan pozícíóba is kerülhetne , hogy az országot képviselje. brutális és felfoghatatlan.
  Szomorú, hogy a rend őrei, akik az adófizetők pénzén lustálkodnak, nem csinálnak semmit. pontosabban , minek léteznek az ilyen rendőrök ????? miért fizetjük ezeket ? (ti fizetitek, mert én elhúztam egy nyugati országba). én nem akarok olyan országban élni ahol az állami szervek csak elnyelik a sok adófizető pénzét, ami megmarad meg ellopják a politikusok, ahol egy radarbüntetés egy fél minimálbér, és a zsaruk eközben nézik a potenciális gyilkosokat távolról.
  Itt ahol vagyok, azt hiszem, hogy ha valaki így beszélne, azt eltűntetnék hamar a nyilvánosság elől.

   
 • 46peptojanos2013február14.09:46ÚjVálasz

  jah és ultrások : nem fogok éhen dögleni a mcdonaldsban, nagyon képzett és tanult ember vagyok, krva jó fizuval nyugat európában. szóval képviselő ór, további jó torokvágást és szék röpködtetést.

  és remélem akinek van esze, az eltűz, maradjanak otthon a tolvajok és gyilkosok.

   
 • 47peptojanos2013február14.10:11ÚjVálasz

  remélem úgy a rendőrök mint a potenciális gyilkosok , felelősségre lesznek vonva

   
 • 48peptojanos2013február14.10:13ÚjVálasz

  képviselő úr megkérem ne vágja el a torkom

   
 • 49rbaggio2013február14.13:50ÚjVálasz

  Majd ha a Loki letesz valamit az asztalra( europa liga??? na ne vicceljünk már), akkor majd lehet világszínvonalú stadionjuk amit a zsidesz épített. Addíg meg laposan húzódjanak meg az "ultrák". Sértegetni azt tud. De két értelmes mondatot elmondani káromkodás nélkül. Tipikus retardált focidrukker.

   
 • 50tomboy2013február14.15:44ÚjVálasz

  A fényképek közül, valamelyik utolsón egy lány látható. Számomra a tekintete mindent elárul. 1975-ben születtem. A 89-es változásokat, még tudatlan nyolcadikosként éltem meg. Azóta hová süllyedt ez az ország? Néha csak ülök én is magamba zuhanva és nézek ki a fejemből. Pont mint az a lány az utolsó fényképek egyikén...

   
 • 51butafocista2013február14.22:09ÚjVálasz

  http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/34865312.jpg

   
 • 52mohican2013február20.19:23ÚjVálasz

  Annak van igaza, aki lábbal szavaz, és elmenekül az országból.
  Azt sem nehéz átlátni, hogy az ultrák ráuszítása a társadalomra a hivatalos politika része lett.

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.