Főnixleszálló

Eközben Orbán műfüvet avat

Figyelj, ezeknek az egyetemi főépület kell fociakadémiának!
 
 

Főnixleszálló

Eközben Orbán műfüvet avat

Figyelj, ezeknek az egyetemi főépület kell fociakadémiának!
 
 
 
 
 

Főnixleszálló

Eközben Orbán műfüvet avat

Figyelj, ezeknek az egyetemi főépület kell fociakadémiának!

Figyelj, ezeknek tutira megtetszett az egyetemi főépület! Kéne nekik, aztán ahhoz, hogy az övéké lehessen, előbb tönkre kell tenni az egyetemet, kiüresíteni. És akkor az egyetemből csinálnak akadémiát. Fociakadémiát! A könyvtár nagy olvasóterméből kilökik az asztalokat meg a székeket, aztán ott lehet edzéseket tartani, az Aula is van majdnem akkora, mint egy nagy focipálya. Csupa fedett hely! A Díszudvaron meg kispályás bajnokságokat lehetne játszani télen-nyáron, az év minden egyes napján. Ott van hely körben az emeleteken a közönségnek is jó kilátással. Tudod, ahol ott vannak körbe a falba bevésve mindenféle nevek: Kölcsey Ferenc, Arany János… Na, ezek helyére mehetne Puskás, Hidegkuti, Czibor… Tudod, az Aranycsapat. A nagyobb előadótermekből lehetne konditermeket csinálni, öltözőknek ott lennének az intézeti könyvtárak sok-sok polccal. Büfé meg már van is. Ugye? Figyelj, ezeknek az egyetemi főépület kell fociakadémiának!

Így viccelődtek a debreceni egyetemisták a tegnapi demonstrációjuk után. Amikor végre rájöttek, mi oka is lehet annak a megannyi esztelenségnek, amivel az ország felsőoktatására tör a magyar kormány. Más magyarázat nem lehet, csak a miniszterelnök futballimádata.

Most pedig tegyük félre a tréfát!

Holnap – december 20., csütörtök – a keleti végek irányába veszi útját Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Debrecen közelébe látogat, Nyírlugosba. Ez a település leginkább arról híres, hogy Dzsudzsák Balázs itt született. (Aki nem tudja, hogy kicsoda Dzsudzsák Balázs, az szégyellje el magát ma Magyarországon!) A miniszterelnök avató ünnepi beszédet fog mondani az általános iskola udvarára épített műfüves focipálya mellett, majd kezdőrúgást hajt végre, aztán pedig a műfüvet, a pályát megszentelik a helyi egyházak képviselői. Megannyi dolga közepette is eljön a főváros messzeségéből, s műfüves avató gesztusával is jelzi az ország népének: minden rendben van, jól megy dolgunk, béke és nyugalom is van, tehát mi megengedhetjük magunknak, hogy műfüvet avassunk, mert ez fontos. Mert ez a fontos. És ez bizony nem vicc.

No, akkor most el lehet olvasni ismét ennek a szerény írásnak az elejét. Kinek maradt kedve röhögni?

Itt olvasható a legutóbbi Főnixleszálló: Az illúziók boltja

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1urszula2012december19.14:53ÚjVálasz

  És ez az esemény vezető hír az Echo Tv-ben. Így megy ez Huniában. De semmi vész: ahol műfüves focipályát megszentelik (sic!), ott idióta semmirevaló miniszterelnököt szentté avatják hamarosan, közben nem is kétszázzal, hanem kétezer évvel vetik vissza az országot!

   
 • 2tatus2012december19.15:43ÚjVálasz

  Márai Sándor : Füves könyv " Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? "

   
 • 3bella2012december19.15:45ÚjVálasz

  Ezek a fiatalok fognak regisztrálni, ezek a fiatalok el fognak menni választani, ezektől a fiataloktól van mit félnie a hatalmukba belefeledkezett pökhendi fideszeseknek.
  (Ez a Kósa megint eltűnt.)

   
 • 4kobalt2012december19.17:03ÚjVálasz

  tatus

  Így kell idézni és akkor nincs veszélyben a doktorid.

   
 • 5savanyujoska2012december19.18:14ÚjVálasz
  Idézet: bella
  Ezek a fiatalok fognak regisztrálni, ezek a fiatalok el fognak menni választani, ezektől a fiataloktól van mit félnie a hatalmukba belefeledkezett pökhendi fideszeseknek.
  (Ez a Kósa megint eltűnt.)
  ...

  "Egyetemisták 33 százaléka szerint bizonyos körülmények között a diktatúra jobb a demokráciánál; 28 százalékuknak mindegy, milyen rendszer van.Támogatottság tekintetében az egyetemisták körében a Jobbik áll az első helyen (32 %), az LMP a második (29 %), a Fidesz a harmadik (25 %) helyen, az MSZP és a DK támogatottsága együtt 13 százalékos.A Jobbik népszerűsége egyrészt életkorfüggő is, mivel a legfiatalabbaknál, azaz a 20-21 évesek körében a legnagyobb a párt támogatottsága.A jobbik dominál, például a Miskolci Egyetemen vagy a Nyugat-Magyarországi Egyetemen legalább 50 százalékos a támogatottsága. A fővárosban viszont, például a Budapesti Corvinus Egyetemen vagy az ELTE-n egyértelműen a Fidesz és az LMP vezet, a Jobbik sokkal rosszabbul áll, míg a BME-n a Fideszt a Jobbik követi."
  Hetek 2012. 06.19.

   
 • 6urszula2012december19.18:54ÚjVálasz
  Idézet: savanyujoska
  "Egyetemisták 33 százaléka szerint bizonyos körülmények között a diktatúra jobb a demokráciánál; 28 százalékuknak mindegy, milyen rendszer van.
  ...

  Nagyon úgy néz ki, hogy kezd nyílni a szemük :)

   
 • 7bella2012december19.20:57ÚjVálasz
  Idézet: savanyujoska
  "Egyetemisták 33 százaléka szerint bizonyos körülmények között a diktatúra jobb a demokráciánál; 28 százalékuknak mindegy, milyen rendszer van.
  ...

  Fél éve közölték? Előtte mérték? Rendkívül elavult adatok. Most nagyon máshogy van, mint egy hónapja, mint két hete. Hajaj!

   
 • 8akovacs2012december19.21:02ÚjVálasz

  Pesten már gyűjti be a rendőrség a diákvezetőket. Viktor olyan, hogy egyszer aztán nagyon elveszíti a türelmét, ha nem a fociról van szó.

   
 • 9savanyujoska2012december19.21:32ÚjVálasz

  Bella,lelkem.Nem Barrrikád,Kuruc a info!HETEK,nem ippeg nácista hetilap.Jövőképneküli ifiúk radikalizodása félév óta bizton sokat lanyhút,oszt mosmán a dökbe,milkába,gyurcsókba megmibe fognak erős hinni:)

   
 • 10bella2012december19.21:47ÚjVálasz
  Idézet: savanyujoska
  Bella,lelkem.Nem Barrrikád,Kuruc a info!HETEK,nem ippeg nácista hetilap.
  ...

  Nem másban, saját magukban hisznek, jól teszik.
  Orbán, Kósa meg a többi hatalomimádó azt hitte, hogy ezzel a néppel mindent megtehetnek kétharmadilag.
  Itt a bizonyíték, hogy a politikailag érdektelen ifjúság néhány nap alatt radikalizálódni tudott. Persze nem mindegyik, csak az értelmesebbje, amelyik nem rovásos álcéklalevet iszik.
  Ezek a fiatalok nem balosok, gyurcsányisták vagy szélsőjobbosok, ezek a diákok utálják Orbán kormányát és a Fidesz gyalázatos hazugságait.
  Oszt jónapot.

   
 • 11savanyujoska2012december19.22:10ÚjVálasz

  Oszt a x-tet hová tészik 14-be? Bella .A fiatal azokat útálja legenkább ki reménytelen helyzetbe hozta.Legenkább a elmút huszon
  esztendő politikai kalandorait.Oszt abba hisz aki még nem baszarintotta át a palánkon űtet se az édes jó szülejit.
  Ameg történelmi taposztalat,hogya tehetelenségi nyomaték szélsőjobbra hajlik.

   
 • 12bella2012december19.22:21ÚjVálasz
  Idézet: savanyujoska
  Oszt a x-tet hová tészik 14-be? Bella .A fiatal azokat útálja legenkább ki reménytelen helyzetbe hozta.Legenkább a elmút huszon
  esztendő politikai kalandorait.
  ...

  Hogy 2014-ben milyen politikai erőkre lehet voksolni, az még nagy kérdés.
  Ellenben a történelem tanúsága szerint a szélsőjobboldal tömegbázisát többnyire alacsonyan iskolázott, könnyen manipulálható, nehéz sorsú, lumpen elemek adták. Ezek a fiatalok nem ilyenek, sosem lesznek a szélsőjobb bázisa, sosem fognak feketeruhás menetelésekben részt venni.
  Ezek a fiatalok európaiak. Bárcsak az ország lenne már végre Európai, de amíg Orbán-Kósáék Ázsia felé húzzák, addig lesznek nagy küzdelmek.

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.