Hatalom, megosztás. Hol vagy, világ?

A rendszer felépült, csak győzzük majd lebontani. Ha a népre rázárják az ajtót, akkor majd kirúgja a ház falát.
 
 

Hatalom, megosztás. Hol vagy, világ?

A rendszer felépült, csak győzzük majd lebontani. Ha a népre rázárják az ajtót, akkor majd kirúgja a ház falát.
 
 
 
 
 

Hatalom, megosztás. Hol vagy, világ?

A rendszer felépült, csak győzzük majd lebontani. Ha a népre rázárják az ajtót, akkor majd kirúgja a ház falát.

Fellélegezhet végre a vezér, a munka dandárja bevégeztetett. Nem hagyta felocsúdni az övéit Orbán Viktor, 2012 őszére Magyarország megújult és el is rugaszkodott, ahogyan az ígérte. Betiltottak mindent, ami nem az övék, az övéik pedig majd megoldják a feladatot a saját felületeiken. Bajnai Gordon színrelépése megadta a kegyelemdöfést a hatalommegosztásnak, nekünk pedig marad a megosztás a Facebookon.

Csak remélni tudom, hogy ez a gyalázat csak a méretei miatt nem feldolgozható a nyugati világnak, és csak gondolkoznak a lépéseken, mit meg kéne tenniük. Ha ez így marad szó és tett nélkül, akkor itt évszázadok demokratikus evolúcióját hagyják egy rossz gén miatt torzzá mutálódni. Az, hogy a magyar törvénygyárban ember nincs, aki értene ahhoz, amit csinál, az sima ügy már régóta. De itt most olyan szándékos károkozás folyik, és olyan mértékben korlátoznak alapjogokat, hogy ezt már annyival elintézni, hogy joguk van hülyének lenni, nem lehet.

Mit akarnak korlátozni? Az internetet? Tudják egyáltalán mi az, hogy internet? Ezek szerint nem. Ha az interneten küld ki valaki egy SMS-kampányt, az mi lesz nagyokosok? Ha valaki egy Facebook oldalon elindít egy videót, amin Matolcsy a BBC-nek meséli éppen a Tündérmesék kettőt, az mi lesz? Ha megosztják ezt 300 ezren, akkor lesz 300 ezer választási csaló egy mozdulattal? Ha ehhez fűznek 500 ezer kommentet, akkor majd feljelentenek 500 ezret, hogy dalolva menjenek lángsírba? Micsoda totális amatőrizmus megspékelve egy kis horthysta restaurációs kísérlettel a választójog korlátozására. Az interneten ha kiküldenek naponta 800 ezer emailt, akkor majd minden címzett, aki meg is nyitja, választási csaló lesz? Mert az is az internet része. Vagy akinek erős spam-szűrője van, akkor az jogkövető polgára a honnak? Ha egy weboldal választást fog csalni azzal, hogy leszarja ezt a baromságot, és továbbra is tájékoztatni szeretné az olvasóit a hazai fejleményekről, és végzi a dolgát, az újságírást, és megírja kampányidőszakban, hogy a Közgép 3 héttel a választások előtt kilenc évre előre megnyert minden közbeszerzést, amit majd egyszer ki fognak írni, és ezt berakják az alaptörvénybe is, és ebben a hírben benne lesz a Fidesz és Orbán neve, akkor ez is választási csalás? Ha ezt megosztja a facebook.com/egyutt2014debrecen oldal, és ha én ezt elolvasom, tetszik, megosztom, akkor ezzel én is választást csalok? A jelöltek saját honlapjai, például az orbanviktor.hu ezek szerint be lesznek tiltva szintén? Azon a felületen nem lehet frissíteni 50 napig? Vagy meg se lehessen nyitni? Micsoda egy idióta az, aki ezt kitalálta. Betiltjuk az összes olyan Facebook-profilt, ahol szerepelnek a pártok vagy azok képviselői? Vagy a borítókép majd számít, de az album az nem? Mert ez ám mind az internet részei. És akkor még éppen csak megkapirgáltam ennek az ostobaságnak a felszínét első felindulásból.

Hagyjuk, mert ez olyan szinten sötét, mint a kabát ujja. A mögötte húzódó szándék sokkal fontosabb és sajnos sokkal inkább átgondolt. Orbán eldöntötte, hogy megnyeri a választásokat akár így, akár úgy. Bajnai Gordon megjelenése óta kristálytisztán látszik, hogy a helyzet sokkal rosszabb, mint gondolhattuk volna egy hónapja. Fegyverkezik a NAV, feljelentenek kommentelőket a véleményükért, korlátozzák a választáshoz való szabad hozzáférést, betiltják az ellenséges (nem a saját irányításuk alá tartozó) felületeket, és akkor még semmit nem tudunk a lassan egy éve működő saját titkosszolgálatukról (NIBE), aminek munkatársai bírói engedély nélkül, észrevétlenül belenézhettek már százezrek levelezésébe úgy, hogy senki nem is tud róla. Minden arról szól, hogy nekik maradjon a hatalom, nekünk pedig a megosztás. Hát akkor én ehhez tartani fogom magam. Naponta ötvenszer. Hátha meghallják végre ott is, ahol még csendben vannak. Osszátok!

Ha tetszik, csatlakozz! facebook.com/vagyhu

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1urszula2012november13.16:25ÚjVálasz

  A rendszer megvan, csak átalakul:)
  A pártok most már nem készítik majd reklámfilmeket, hanem alkalmazzák majd profi fórumozókat, ezerrel, akik itt-ott felbukkannak, s teszik a dolgukat. Fránya nyugat cégek (gyógyszeripar, étkezéskiegészítőket forgalmazók, stb.) feltalálták ezt már rég. Tényleg nehéz lesz rábizonyítani :)

   
 • 2ilia2012november14.21:57ÚjVálasz

  Megosztottam.

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.