Civilek a debreceni belvárosért

„Hozzunk létre közparkot a Péterfia és Hunyadi utcák sarkán!”
 
 

Civilek a debreceni belvárosért

„Hozzunk létre közparkot a Péterfia és Hunyadi utcák sarkán!”
 
 
 
 
 

Civilek a debreceni belvárosért

„Hozzunk létre közparkot a Péterfia és Hunyadi utcák sarkán!”

Tegyük barátságosabbá és élhetőbbé Debrecen belvárosát! – ezzel a felvetéssel várja az egyetértőket és a támogatókat a Facebookon az a már negyven csatlakozót is meghaladó társaság, amelyik - megelégelve a városvezetés és a telektulajdonos tehetetlenkedését - cselekedni akar a cívisváros közel évtizedes sebhelyének felszámolásáért.

Mint oldalukon írják: „A Hunyadi és Péterfia utcák sarkán álló hatalmas telek évek óta - bátran mondhatjuk - Debrecen egyik szégyenfoltja. A jelen gazdasági helyzetben úgy tűnik, hogy az utóbbi években fel-felmerült tervek, beruházások megvalósítása egyelőre el sem kezdődött. Páran arra gondoltunk, hogy civil kezdeményezéssel indítsunk el egy folyamatot, aminek eredményeképp addig is széleskörű összefogással létrejöhetne egy közpark. Így városunk központja barátságosabb és élhetőbb lehetne - megőrizve és megújítva természetesen a telken található régi cívisházakat és az általuk képviselt építészeti, helytörténeti értéket.”

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1savanyujoska2012november01.09:08ÚjVálasz

  A park se jön ki sokkolta kevesebbűl,mint a ideszánt erdő tetejű plazma ,ha veresforradalmi poretáremlékmű helyin megcsinyált zsepkendőnyi virágoskert köcségeire gondolunk.

   
 • 2urszula2012november01.09:10ÚjVálasz

  A 2. villamos pályát ne építsük?

   
 • 3kobalt2012november08.09:33ÚjVálasz

  Minek nektek park,Kósa úgy is bekerítteti (pld.: nagytemplom mögött),aztán nézhettek a rácsokon a parkból belülről kifelé.

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.