Szenvedélyek: műgyűjtés és melankólia

Magyar Grafika - válogatás Máté László gyűjteményéből + Lars von Trier filmje
 
 

Szenvedélyek: műgyűjtés és melankólia

Magyar Grafika - válogatás Máté László gyűjteményéből + Lars von Trier filmje
 
 
 
 
 

Szenvedélyek: műgyűjtés és melankólia

Magyar Grafika - válogatás Máté László gyűjteményéből + Lars von Trier filmje

Van az úgy, hogy nem specifikus intézmények, sem állandó kiállítóhelyek nyújtanak színvonalas tárlatot, hanem egy olyan, a belváros zajától meglehetős távol eső kis kultúrüzem, mint a VOKE Egyetértés Művelődési Központ (Debrecen, Faraktár utca 67.). A volt Járműjavító Művelődési Központ.

Október utolsó keddjén, azaz 30-án 16 órakor nyílik kiállítás Magyar Grafika címmel Máté László műgyűjtő kollekciójának darabjaiból. A gyűjteményt, illetve magát a tárlatot Máté László, valamint Vitéz Ferenc művészeti író mutatja be az érdeklődők részére, mindez személyes hangvételt garantál és a műgyűjtés sajátos, egyéni szempontjait is a közönség közelébe hozza.

Olyan alkotók munkái lesznek láthatók november 26-ig, mint Aknay János, Ábrahám Rafael, Barcsay Jenő, Bényi Árpád, Kondor Lajos, Reich Károly, Senyei Oláh István, Szabó Vladimír, Szász Endre, Szilágyi István - hogy csak néhány említsünk.

Szintén kedden, sötétedés után az Alkony Filmklub keretében a híres dán rendező, Lars von Trier Melankólia című 2011-es alkotását vetítik 18 órától a Modemben. A „lélektani katasztrófafilmben” egy Melankólia nevezetű kisbolygó halad egyenesen a Föld felé világvégével fenyegetve. Mindeközben a Földön emberi kapcsolatok zúzódnak porrá, kudarcba fullad egy esküvői parti és felszínre törnek az elfojtott családi feszültségek. Bár Lars von Trier 2011-ben nem vitte el az Arany Pálmát a Melankóliáért, a film főszereplője, Kirsten Dunst megkapta Cannes-ben a legjobb női alakításért járó díjat. A másik két főszereplő: Charlotte Gainsbourg és Kiefer Sutherland.

Mindkét program ingyenes.

.

Ha tetszik, csatlakozz! facebook.com/vagyhu

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
  • 1meheszborz2012október30.13:19ÚjVálasz

    Szeretném tudni, hogy a VOKE központban rendezett kiállítás mikor, meddig látogatható?

     

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.