Huszadikán a gagyi nem ebben a parkolóban volt

Valószínűleg mindannyian visszatérnek a következő régiséges vásárnapon is ide.
 
 

Huszadikán a gagyi nem ebben a parkolóban volt

Valószínűleg mindannyian visszatérnek a következő régiséges vásárnapon is ide.
 
 
 
 
 

Huszadikán a gagyi nem ebben a parkolóban volt

Valószínűleg mindannyian visszatérnek a következő régiséges vásárnapon is ide.

A debreceni közönségnek nem ismeretlen műfaj a kirakodás, kapunk belőle évente néhány nagy adagot, áruból és árusból egyaránt, és sajnos szinte minden alkalommal megállapíthatjuk, a színvonal olyan, mint estefelé a hőmérséklet, folyamatosan esik. Az okok felkutatásában nem kell messzire menni, sok az eladni való portéka, és sokan vannak azok is, akik az asztalok, placcok túloldalán keresgélnek. Azt, hogy mi számít gagyinak vagy giccsnek, a legtöbb esetben a vásárló dönti el még a kirakodóvásárok esetében is, a legtöbbször ugyanis a helypénz csábítása erősebb, mint a minőségi kínálat biztosításának igénye.

A debreceni régiségvásár szervezői azonban igyekeznek megmaradni a régiségvásártól elvárt keretek között. Ezt a szabályozást rögzíti például a házirend is, aminek betartása minden árus érdeke, maguk sem akarják elkótyavetyélni azt, amiért idejöttek.

A vásár szervezőinek kérése és feltételei jobbára teljesülnek is, de ha valaki megfordult egyazon napon a Debreceni Nemzetközi Régiségvásárban és a hasonlóan nevesnek mondható Hortobágyi Hídivásáron, a rögtönzött számvetés után a régiségek közül kilógónak vélt tárgyakat is patinásnak minősíti át. Míg utóbbit legfeljebb a vurstli kiegészítőjeként emlegethetjük, a debreceni Tesco parkolójában gazdát cserélő holmik között valóban találhat szinte mindenki valami számára igazán értékeset, lovagi páncélt vagy fél évszázados kisautót, könyvritkaságot, csillárt, porcelánt, megfakult fényű családok ereklyéit, lomtalanításból megmentett oklevelet.

Az augusztus 20-i rendezvénydömpingben a meleg ellenére sokan szemezgettek közöttük, van, akinek jó napja volt, van, akinek kevéssé, de elnézve a nyugalmat és türelmet az arcokon, valószínűleg mindannyian visszatérnek a következő vásárnapon is ide. Hogy mikor? Van Facebook oldaluk is…

Ha tetszik, csatlakozz! facebook.com/vagyhu

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.