Ünnepek Biharban

Miről ír a Nagyváradon megjelenő Reggeli Újság augusztus 20-i, hétfői száma?
 
 

Ünnepek Biharban

Miről ír a Nagyváradon megjelenő Reggeli Újság augusztus 20-i, hétfői száma?
 
 
 
 
 

Ünnepek Biharban

Miről ír a Nagyváradon megjelenő Reggeli Újság augusztus 20-i, hétfői száma?

Kettős ünnep volt Biharon

Nagyboldogasszony napjára és Szent István államalapító királyunkra emlékezve búcsút és ünnepi szentmisét tartottak tegnap Bihar megye névadó településének katolikus templomában. A misét az almásfegyverneki Polgár János esperes celebrálta, majd a templomkertben hét éve felállított Szent István-szobor előtt hajtottak fejet a hívek. Az eseményre nemcsak helybéliek érkeztek, hanem Szatmár megyéből is elzarándokoltak, valamint református és ortodox papok is megjelentek. Lélekharangot is avattak, amelyet jövő héten helyeznek el a helyi temető kápolnájában.

Az ottományi dombok alatt is ünnepeltek

A margittai országút mentén menettáncosok zenés felvonulása törte meg Ottomány szombat délutáni csendjét, és e pezsgés miatt ki is gyűlt a kis falu apraja-nagyja. A települést átszelő műúton sokszínű selymekben pompázó leányok jubileumi ünnepet hirdettek: immár tizedik alkalommal jött el az augusztusi látványosságok ideje.

Száznegyven éve született Fráter Loránd

A 14. Érsemjéni Falunapok vasárnapján került sor a híres nótáskapitány születésének 140. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepi műsorra. Szülőfalujában ezúttal is méltóképpen emlékeztek meg a nóták koronázatlan királyának életéről, illetve annak zeneszerzői hagyatékáról.

Bunyitaynak állítottak emléket Bélfenyéren

A jeles egyházi személyiségre és történelemtudósra, Bunyitay Vincére emlékeztek tegnap Bélfenyéren. Ugyancsak tegnap nyílt meg a településen az immár hagyományos gyermektábor.

Partnerünk a Reggeli Újság, a Bihar megyei napilap.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.