Kié lesz Magyarország? (2.)

A Közgép és Horthy Miklós az új magyar főnemesség birtokain

Több ciklusra kinevezett pozíciókban védik a bástyákat a fideszes Bástya elvtársak és elvtársnők Szalai Annamáriától Handó Tündéig.
 
 

Kié lesz Magyarország? (2.)

A Közgép és Horthy Miklós az új magyar főnemesség birtokain

Több ciklusra kinevezett pozíciókban védik a bástyákat a fideszes Bástya elvtársak és elvtársnők Szalai Annamáriától Handó Tündéig.
 
 
 
 
 

Kié lesz Magyarország? (2.)

A Közgép és Horthy Miklós az új magyar főnemesség birtokain

Több ciklusra kinevezett pozíciókban védik a bástyákat a fideszes Bástya elvtársak és elvtársnők Szalai Annamáriától Handó Tündéig.

Néhány hónapja írtam arról (Kié lesz Magyarország?, 2012. február 14.), akkor még talán kissé túlfantáziálva a valóságot, hogy a magyar kormányfő teljesen biztosra akarja venni a magának nehezen megszerzett magyar jövőt, és a politikai hatalom bezsaluzása után (vagy inkább azzal egyszerre) olyan gazdasági birodalmat építtet a Közgéppel közpénzen, amely – akármilyen választási eredmény születik az akármikori jövőben, „pénz beszél, kutya ugat” alapon (angolul szebb: „money talks, bullshit walks”) – megkerülhetetlen tényezővé teszi a gazdasági életben (is).

Tanult a 2002-es hibákból, amikor is hiába szállta meg az MNB-t Járaival, hiába rendezte le előre az Ezüsthajó-, Millenáris-, Kaya Ibrahim-féle ügyeket a vádhatóság élére ültetett Polt Péterrel, hiába építtette ki Kövérrel saját titkosszolgálatát, és tett meg mindent a hatalomban maradásáért, az mégsem sikerült. És a ’B’ terv sem működött, amivel a két ciklus alatt szerette volna megbuktatni az éppen aktuális kormányt, mert „valami” hiányzott. Ez a valami pedig egészen nyilvánvalóan az a gazdasági erő volt anno, amivel majd most, ha kell, úgy fogja az „erősebb kutya b…ik” rémegyszerű ideológiájára épített szabad versenyt megnyerni a piacon, hogy senki nem fog merni velük ujjat húzni sem, nemhogy szembemenni.

Ezért kell lebontani most a jogállamot, kell saját alkotmányt átverni az országon, és ezért kell olyan vagyonhoz juttatni egy csoportot (mert ugye oligarchák a Fideszben nincsenek), amelyhez fogható békeidőben, a honi történelemben még nemigen volt. Pusztán az arányok kedvéért: csak a Közgép csak két év alatt annyi pénzt termelt, amivel a tulajdonosa nulláról (és csak az adófizetők pénzén) simán be tudna kerülni az ország leggazdagabbjai közé, akik mégiscsak egy élet munkájával (meg persze mással is…) kerültek oda. Mondom, két év alatt… és még most jön a java.

A második igen komoly tétel persze az Ángyán féle botrányból megismert „földosztás magunknak” projekt, ahol hetek-hónapok alatt épített ki magának olyan földesúri rendszert a Fidesz, melyre szintén nem volt még példa. Mire ez az ország észbe fog kapni (még mindig nem), addigra készen áll az iparban és a mezőgazdaságban is a két messze legerősebb csoport, amelyik mindenre rátette a kezét pillanatok alatt, és mindezt úgy, hogy az Európai Uniótól az összes nemzetközi szervezetig csak kamilláznak, mi is történik. Egyébként ez igen komoly teljesítmény, kár, hogy nem arra fordította Orbán az energiáját, amire felhatalmazást kért a meghülyített választóitól.

Az eredménye pedig „csak” annyi, hogy nincs az a jövőbeni hatalom, amely a politikai döntéseit át tudná vinni ezeken a gazdasági rendszereken, kivéve persze akkor, ha az nekik is kedvező lesz. Magyarul: úgy köti meg minden szinten a mostani miniszterelnök az összes későbbinek a kezét-lábát, hogy akkor is az lesz ebben az országban, amit ő akar-enged, ha már nem az övé lesz a politikai hatalom. Az elején említett cikkben már írtam egyszer: „Két év múlva már mindegy lesz, ki nyeri a választásokat, addigra a piacot is elfoglalják. Ott meg nincsenek választások.”

Kétharmadhoz kötik minden politikai visszarendeződés lehetőségét, több ciklusra kinevezett pozíciókban védik a bástyákat a fideszes Bástya elvtársak és elvtársnők Szalai Annamáriától Handó Tündéig, és a gazdaságban sem tud majd labdába rúgni senki a közgépes ipari birodalom és az új magyar földbirtokos főnemesség nélkül. És akkor majd talán el lehet kezdeni megérteni a horthysta (nyírőista) restauráció 1944 előtti alapjait, hogy hogyan teremti meg ennek a „kész átverés show”-nak az ideológiai hátterét 2012-ben a szabadon megválasztott magyar kormány csak azért, hogy a 2014 utáni időkre is szerezzen magának tömegesen létező, zsigerekből könnyen kinyerhető, hangos és fenyegető, éltető támogatást.

Hogy akkor se legyünk gyarmat. Pontosabban, hogy „ők” ne legyenek gyarmat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1urszula2012június05.13:52ÚjVálasz

  Bravó, Bihari!
  Megint igazat szóltál.

   
 • 2razide2012június05.14:05ÚjVálasz

  Be szíp hosszú, barna nyelved van urszula!

   
 • 3valaki2012június05.14:16ÚjVálasz
  Idézet: razide
  Be szíp hosszú, barna nyelved van urszula!
  ...

  Neked meg rövid eszed, ha ezt nem érted.
  Melyik része nem igaz szerinted?

   
 • 4urszula2012június05.14:41ÚjVálasz
  Idézet: razide
  Be szíp hosszú, barna nyelved van urszula!
  ...

  Én a cikkhez szóltam hozzá, legfeljebb a szerzőjéhez, s nem hozzád. Úgy, mint a trianoni tüntetéshez. Úgy tudom, szabad még a vélemény-nyilvánítás ebben az országban.
  Egyébként elgondolkoztató, honnan van benned ennyi agresszió, ki táplálta beléd azt az embergyűlöletet, empátia helyett... Megjegyzem, költői a kérdés, nem kell válaszolnod.

   
 • 5urszula2012június05.15:41ÚjVálasz

  Hát erről kellene vitatkoznunk! Mivé lesz Magyarország, mivé lesz Debrecen miközben mi bizonygatjuk egymásnak történelminek vélt érzelmi igazunkat... Lehet, hogy ez nem véletlen?

   
 • 6libero2012június05.17:46ÚjVálasz

  "...már bocsánat, bocsánat, de mi itt a probléma?" Az idézet Orbán Viktortól való, hogy ne mondjam a szava járása. Én pedig attól tartok, hogy nem csak mondja, de úgy is gondolja, hogy nincsen probléma.
  Változás pedig majd csak akkor lesz, ha a ma jobboldalinak mondott választói tömbből egy konzervatív liberális rész ki nem szakad, és egymásra nem talál a többi demokratikus politikai erővel. De ez még csak a szlovák megoldás. Hogy ne az legyen, illetve hogy attól több legyen, ahhoz szükség lenne egy minden fontos témában előre megegyező demokratikus ellenzési kerekasztalra (DEKA) stb...

   
 • 7cuncimokus2012június06.07:47ÚjVálasz

  Anno egy kis bajuszos szobafestő tömegek áldásos éljenzése mellet jutott hatalomra,kihasználva az általa keltett agóniát,krízist..
  Egyszerű a matematika,nem kell mást tenni csak lemásolni.
  Csakhogy a múlt hibáiból nem tanulunk. Hogyan is lehetne,amikor parasztvakító és altató tévésorozatokkal és kvízműsorokkal butítják a népet,s tiltják be az "ellenség" Klub Rádió műsorát.

  ÉBRESZTŐŐŐŐ EMBEREK!

   
 • 8tarik52012június06.09:10ÚjVálasz

  Teszem hozzá nem csak a Klub Rádiót, de hallhattuk az ATV bedarálási szándékát, s az is nyilván véletlen, hogy az RTL Klubnak is pont most kezdi el gazdaságilag nem megérni a Heti Hetes fenntartása. Amennyiben ez utóbbinál az indok helytálló lett volna, ugyan árulja el már valaki, mitől nem gazdaságos egy "drága" műsort a főcsatornán futtatni, s mitől válik gazdaságossá, ha ugyanaz a senki által sem nézett RTL2-re kerül át... De lehetne itt sorolni az írott sajtónak csurrantott-cseppentett állami reklámmegrendeléseket is - pontosabban azok hiányát minden nem baráti orgánumnál.

   
 • 9bella2012június06.10:49ÚjVálasz

  Hol az ellenzék? Nem a megkopott, lejáratódott, hanem az erős, új arcú, felkészült.
  Arra várnak, hogy Orbánék népszerűségvesztése után ölükbe hullik a hatalom?
  Akkor csöbörből vödörbe...

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.