Lemondott a bulvárkacsa

Először a Fidesz zárta le az ügyet, most pedig az ügy zárta le a Fideszt. Schmittpálfordulás.
 
 

Lemondott a bulvárkacsa

Először a Fidesz zárta le az ügyet, most pedig az ügy zárta le a Fideszt. Schmittpálfordulás.
 
 
 
 
 

Lemondott a bulvárkacsa

Először a Fidesz zárta le az ügyet, most pedig az ügy zárta le a Fideszt. Schmittpálfordulás.

Megmozdult a föld Magyarországon. És ha van egy kis szerencsénk, meg sem áll a földindulás 2014 tavaszáig. Viszi hordalékát a mögöttünk lévő két évnek bele a feledés mocsarába. Ha a föld csuszamlani kezd, nem lehet megfogni, ott áll meg, ahol ő akar és ahol a saját tömege ezt a fizikai törvényekkel nemzetileg együttműködve megengedi.

Pálforduláson van túl az ország, schmittpálforduláson. Ami persze semmi mást nem jelent, mint hogy Orbán fordult pált kínjában. Onnan lehetett tudni, hogy délutánra nem lesz közelnöke a hazának, hogy délelőtt a minelnök felindulva felindult a palotába. Szétrobbant a rendkívüli frakcióülés előtte fél órával, Orbán életében először nem bírta egyben tartani a nyájat és tisztében tartani a doktort. Nem lebecsülve a vezér kitartását és imádatát a hatalomhoz, de itt most mérföldkőhöz érkezett a Fidesz története, a legrosszabbkor csapott bele a villám az amúgy is inogni látszó kalyibába, ahol alul a víznek árja, felül meg a nyugati szelek recsegtetik a szerkezetet.

Viktort bezárta az ügy egy olyan csapdába, ahol csak rossz és rosszabb az opció. Kíváncsian várom, hogy hogyan fogja eladni Kövért mint független köztársasági elnököt, a kötelezettségszegési eljárások közepén, melyek pontosan a hatalmi ágak összeolvasztása miatt indultak, és a fékek-ellensúlyok visszaállítását követelik az IMF pénzéért cserébe. Kövér László mint ellensúly meg a nemzet egységének manifesztuma. Óriási.

Visszatérve a bulvárkacsára: a III. köztársaság legalja volt az elmúlt időszak, és mindennek a tetején trónol a közszolgálati média két gyöngyszeme, az M1 interjú Obersovszkyval, amihez foghatót talán Türkmén Basi köztévéje produkált utoljára, és az MR1-es Vasárnapi Újság, ami már ezen rontani ugyan nem tudott (javítani sem), de akkor még úgy tűnt, ebből bizony nem lesz lemondás.

Nem erre készültek a mélyinterjúk alatt a szereplők. A teljes káosz volt tetten érhető pl. abban, hogy Obersovszky (miután száját megtörölte) kérdésére (?) pénteken még egyértelműen „nem akarok perelni” volt a válasz, két nappal később pedig már perelni akart az elnök. Hétfőre már ott tartottunk, hogy ez a derék ember úgy lett félrevezetve az egyetem hibájából, hogy már nekem volt ciki, szinte láttam magam előtt, ahogyan szegényt belehajszolták ebbe a másolós sztoriba. Elég konkrét volt a pali. Konkrétan az volt a hibás szerinte, aki nem hívta fel a figyelmét arra, hogy egy Schmitt Pál nevű jelölttől bizony azt várják, hogy a saját kisdoktoriját bizony saját magának, Schmitt Pálnak illene megírni.

Tekintettel arra a nem elhanyagolható tényre, miszerint ő elfelejtette ugyan megemlíteni azt az apró körülményt, hogy a jelzett anyagot más írta, ez mégis annak a hibája szerinte, aki erre nem jött rá, és ezért őt erre nem is figyelmeztette. Tehát ugyan neki ehhez a doktorihoz gyakorlatilag a nevén kívül semmi köze nem volt, mégsem ő a hunyó. Passz.

Nem is lehetett volna ez a történet magyarabb a magyarnál, nem is csodálkozunk már egy ilyen bohózaton utólag, de azért mindenki legyen vele tisztában, hogy ezt kőkeményen úgy is gondolták mind Orbán, mind Schmitt részéről, hogy ez így rendben van, ezt is meg lehet úszni. Azért említettem földindulást az elején, mert ebben az országban és főleg ebben a pártban ilyenre még soha ezelőtt nem volt példa: Orbán szarva beletörött a saját frakciójába és saját médiájába. Innentől kezdve nem lesz megállás. Mert mint tudjuk, azért a víz az úr. Az meg alámossa bizony a legerősebb falakat is. És akkor lesz majd az igazi földindulás…

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1bella2012április03.17:09ÚjVálasz

  "hogyan fogja eladni Kövért, mint független köztársasági elnököt"
  Ez butaság. Egyetlen köztársasági elnökünk sem volt "független". Mitől is kellene függetlennek lenni, és hogyan?

   
 • 2valaki2012április03.17:36ÚjVálasz

  ...a kötelezettség szegési eljárások közepén, melyek pontosan a hatalmi ágak összeolvasztása miatt indultak, és a fékek-ellensúlyok visszaállítását követelik az IMF pénzéért cserébe.

  Ez így pontosan érthető.

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.