szerk.

Vagyunk

Egy régi-új online újság szólal meg most, kéri az olvasók bizalmát.
 
 

szerk.

Vagyunk

Egy régi-új online újság szólal meg most, kéri az olvasók bizalmát.
 
 
 
 
 

szerk.

Vagyunk

Egy régi-új online újság szólal meg most, kéri az olvasók bizalmát.

A közönség jogos elvárása a média minden szereplőjével szemben, hogy határozza meg magát, tegye világossá szándékait – egyenesen fogalmazzon, ne kenetteljes hitvallásokkal leplezze valóságos igyekezetét.

A mi célunk nem akar több lenni annál, mint ami a média alapvető feladata egy demokráciában. A tiszta beszéd. A kérdezés joga és kötelessége. A mindenkinek kijáró tisztességes válaszhoz való ragaszkodás. Értékeset és fontosat akarunk adni, nem szállunk be abba a sajátos médiaversenybe, amelyben azé a dicsőség, aki minél gagyibbat és lényegtelenebbet, alpáribbat és szélsőségesebbet kínál olvasóinak. Úgy kívánjuk szolgálni a közönséget, hogy nem elvonjuk a figyelmét a közösség ügyeiről, hanem ráirányítjuk azokra. Persze fogunk mosolyogni is, sőt kacagni, használni kívánjuk a kinevetés fegyverét mindazokkal szemben, akik hatalomba emelkedvén elfeledkeztek arról, hogy kiktől és miért, milyen feladattal kapták posztjaikat.

Amikor a magyar média világában egy ideje sokasodnak az istenített újkeletű orákulum szavait visszhangozók, a régmúlt ködéből előrángatott volt vagy csak vélt őssámánokat citálók, akkor nem szabad elfeledkeznünk európaiságunkról, az itt élők összetartozásáról, közös történelmünkről és közös jövőnkről. Előre akarunk menni, nem hátra.

Hérakleitosz azt mondta: „kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba”. Mi sem próbálkozunk vele.

Ez egy ÚJ FOLYAM, az olvasóit 2003. és 2007. között már tisztességgel szolgálni igyekvő vagy.hu online újság új folyama.

Köszönti olvasóit!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.