Dr. Kósa Lajos?

Debrecen polgármesterének nincs semmilyen doktori címe, bár ezt többen másként gondolják.
 
 

Dr. Kósa Lajos?

Debrecen polgármesterének nincs semmilyen doktori címe, bár ezt többen másként gondolják.
 
 
 
 
 

Dr. Kósa Lajos?

Debrecen polgármesterének nincs semmilyen doktori címe, bár ezt többen másként gondolják.

Legelőször szögezzük le: tudomásunk szerint Kósa Lajos soha nem mondta azt, hogy ő bármiféle doktori címmel rendelkezne. Nem is lehet neki, hiszen lezárt, befejezett, államvizsgával megkoronázott felsőfokú végzettsége sincs, és polgármesteri (Fidesz országos alelnöki, országgyűlési képviselői, korcsolyaszövetségi elnöki stb.) tisztségéhez nincs is szükség egyetemi vagy főiskolai diplomára. (Politikai pályafutásának elején még azt tüntette fel hivatalos életrajzában, hogy van egyetemi diplomája, de ennek már 20 éve, nem is érdemes rá emlékezni részletesebben.)

Most, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök tudományos munkássága, doktori címe egyre többeket foglalkoztat szerte a világon, szeretnénk felhívni a figyelmet arra a – világhálón is számos helyen megtalálható – pontatlanságra, miszerint a politikus Kósa Lajos doktor lenne.

A hír6.hu online újság például rendszeresen annak titulálja régebbi és egészen friss cikkeiben is, legutóbb például 2 hónapja.

Magasabb és még magasabb helyen is úgy vélik többen, hogy ilyen jelentős politikus, mint Kósa Lajos, csak doktor lehet. A kormányzati portálon is odagondolták, majd odaírták neki.

A Nemzeti Audiovizuális Archívum pedig szolgaian követte a Duna Televízió feliratozóit.

Kósa életművének jelentős részét alkotja a sportért végzett áldozatos munkássága, minden bizonnyal ezért is kijár neki a kétbetűs tisztelet például a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján.

Aktivitásának másik fontos terepe az Országgyűlés, tetteinek egyik lenyomata a szó szerinti parlamenti jegyzőkönyv. Például 2009 februárjában így:

Szintén az Országgyűlésben az ülést vezető elnök vélte doktornak Kósa Lajost, így adott neki szót. És mivel Kósa nem akarta lényegtelen információkkal megzavarni a Tisztelt Ház munkáját, megszólalásának elején (sem közben, sem a végén) nem pontosította az elnököt.

Aki szeretné még több helyen is látni Kósa Lajos ledoktorozását, az nézzen ide, aztán ide, majd ide és ide, illetve engedje rá a keresőjét.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1bella2012január20.20:57ÚjVálasz

  Vannak azok a kabarétréfák meg viccek, amikben az utcai igazoltató rendőrt "tábornok úrnak" szólítja a sompolygó szabálysértő. Na, ez jutott eszembe doktor Lajosról.

   
 • 2nemdebreceni2012január21.10:17ÚjVálasz
  Idézet: bella
  Vannak azok a kabarétréfák meg viccek, amikben az utcai igazoltató rendőrt "tábornok úrnak" szólítja a sompolygó szabálysértő. Na, ez jutott eszembe doktor Lajosról.
  ...

  Bella! ez jó! :D

   
 • 3nemdebreceni2012január21.10:26ÚjVálasz

  Azt hiszem kabaré tréfának is beillene, ha Kósa doktorálni akarna. Olyan zavaros mondatokat ritkán olvasok, mint akkor, amikor ő megnyilatkozik. A szóbeli nyilatkozataitól meg rosszul vagyok, nem ártana mellé egy logopédus.

   
 • 4knife12012január22.18:19ÚjVálasz

  Markos-Nádas kabarétréfa volt: egy beszélgetés résztvevői bemutatkoznak: Dr. Kiss István, patológus, Dr. Nagy István, ügyész, Doktor József, rendőr alezredes!

   
 • 5dave332012január24.12:50ÚjVálasz

  és azt amúgy honnan tudjuk, hogy felsőfokú végzettsége sincs??

   
 • 6dave332012január24.12:51ÚjVálasz

  jó, megvan :)
  http://portal.debrecen.hu/varoshaza/onkormanyzat/polgarmester

   
 • 7barnulino2012január26.06:26ÚjVálasz

  A Lajcsi a FideSS alelnöke, ne vicceljetek már, ha mindegyik "doktor" a FideSS-ben, miért pont a Lajcsi lenne kivétel.
  A nyalizás újabban nem ismer határokat, nézzétek meg, egészen a Sándor palotáig el lehet jutni vele.
  A FideSS-ben nem a tehetség meg képeség számít, az smafu!

   
 • 8cuncimokus2012január26.10:36ÚjVálasz

  ...Mengele is egy "doktor" volt..

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.