Tisztelet Tróger támogatójának

Nyilván azért is költözött oda, mert van ott valaki, aki hordja neki a kaját, meg úgy látszik, meg is szerette a környéket.
 
 

Tisztelet Tróger támogatójának

Nyilván azért is költözött oda, mert van ott valaki, aki hordja neki a kaját, meg úgy látszik, meg is szerette a környéket.
 
 
 
 
 

Tisztelet Tróger támogatójának

Nyilván azért is költözött oda, mert van ott valaki, aki hordja neki a kaját, meg úgy látszik, meg is szerette a környéket.

Évek óta járok igen sokszor a 47-es úton ide-oda, naponta akár többször is. Biztosan sokaknak lesz ismerős Tróger, egy igazi tróger kutya, aki néhány éve talált egy felborult olajos hordót Mikepércs és Debrecen között, ahová beköltözött. Nyilván azért is költözött oda, mert van ott valaki, aki hordja neki a kaját, meg úgy látszik, meg is szerette a környéket. Tavaly aztán rájöhetett szegény, hogy nem véletlenül nem kellett másnak a terület, ugyanis ha kicsivel többet esik az eső, mint kéne, akkor az ő telke kerül először belvíz alá. Így aztán költöznie kellett egy kicsivel feljebb, ahová a hordót csak nem vihette magával. Ott is akadt egy pártfogója, aki egy almásládát vagy mit lerakott a bicikliút végébe, ahol ki is húzta az egész nyarat meg őszt.

November óta minden alkalommal eszembe jutott, amikor elmentem mellette, hogy szervezni kéne ennek a Trógernek valami akciót a Facebookon, hátha találnánk neki egy rendes házat, amiben a telet kihúzhatná. Aztán minden alkalommal ezt - az Aldihoz érve már - el is felejtettem. Megfogadtam azonban karácsony előtt két nappal, hogy most aztán be is írom a telefonomba, és hogy most aztán tényleg, meg minden. Akkor kezdett esni az eső meg néha a hó, tényleg idegesíteni kezdett, hogy miért vagyok ennyire töketlen, nem igaz, hogy nem tudom megoldani. Sok kutyamentő ismerős mozog a neten, csak el kéne kezdeni. De persze mégis úgy jött el a Jézuska, hogy csak kimaradt az életemből a házkeresés. Aztán karácsony első napján, ahogyan mentem kifelé a városból, már messziről észrevettem, hogy Tróger háza táján változások történtek. Igazi, komoly házat vitt neki valaki, ráadásul csak visszafelé láttam, hogy a bejárata mellett még fenyőágakkal is megspékelte a homlokzatot, mi több, raklapra építette, és még billenő ajtót is kapott.

Hát én most ezt itt teljes tisztelettel szeretném megköszönni annak a valakinek, aki ezt helyettem meg is csinálta, és nem csak fejben oldotta meg Tróger lakhatási gondjait, hanem tett is érte. És köszönet annak a valakinek is, aki évek óta eteti. Ha meg a kettő ugyanaz a Valaki, akkor köszönet a négyzeten.

Vannak még csodák. Hálistennek.

Ha tetszett, csatlakozz!

facebook.com/vagyhu
 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1varganya2012január07.01:19ÚjVálasz

  Megcsodálnám, ha ezen részletes lakcímmel ellátott feljelentés után a debreceni sintérség nem tenné tiszteletét ott a bringaút vége táján...

   
 • 2augustus2012január09.13:50ÚjVálasz

  Sajnos a városban nagyon sok az elhagyott,kóbor kutya.Mi nemrégen hoztunk haza két párhetes kiskutyát,akiket lelketlen gazdájuk kitett a sámsoni út melletti volt orosz laktanya területén.ezen a helyen még több kutyát hagytak ott,közülük a facebook segítségével is találtunk gazdát.Milyen ember az aki így szabadul meg állataitól,s másokra hárítja ezzel a felelősséget.Szerencsére mindig akadnak jó lelkű emberek,akik istápolják a kivert ebeket.

   
 • 3valaki2012március09.19:10ÚjVálasz

  Eltűnt Tróger háza! Ki tud róla? Létezik, hogy ellopták? Egy kutyaházat? Mi van? Keressétek!

   
 • 4liberalisvaros2012március11.15:25ÚjVálasz
  Idézet: valaki
  Eltűnt Tróger háza! Ki tud róla? Létezik, hogy ellopták? Egy kutyaházat? Mi van? Keressétek!
  ...

  Egyik ismerősöm ma arra járt: "Jelentem, valóban eltűnt a háza, most csak egy fadoboz van a helyén. Szegény Tróger az út mellett hasalt a földön, mintha várna valakire."

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.