Hollandiából nyúlt ötlettel frissítik a Debreceni Virágkarnevált

Két alvázra építik az új koncepciót.
 
 

Hollandiából nyúlt ötlettel frissítik a Debreceni Virágkarnevált

Két alvázra építik az új koncepciót.
 
 
 
 
 

Hollandiából nyúlt ötlettel frissítik a Debreceni Virágkarnevált

Két alvázra építik az új koncepciót.

Versenyen kívül indít az önkormányzat egy virágkocsit, mely két "guruló-alváz"-ra fog épülni és az eddig több szereplős kompozíciók helyett, egyetlen figurát, egy hatalmas sárkányt fog megformázni, mely füstöt is tud majd fújni és a szárnyait is fel tudja emelni. Az ötlethez a helyi szervezők Hollandiából merítettek ihletet. Zundert városában járt nemrég egy delegáció, ahol a Debreceni Virágkarneválra jellemző jelenetek helyett, óriási figurákat (legtöbbször elképesztő fantázialényeket) építenek, melyek sokszor mozognak is vagy pirotechnikai effektekkel gazdagítják készítőik a vizuális élményt. Valamint jórészt élő virágokat használnak fel a kompozíciókhoz. Ennek köszönhetően világszerte ismertebb és népszerűbb az a virágkarnevál debreceni kistestvérénél. Nyilvánvaló, hogy erre a fajta népszerűségre vágynak a Debreceni Virágkarnevál szervezői és a város vezetői, ezért az újítás ezen iránya, hiszen a Virágkarnevál sajtótájékoztatóján nem győzték hangsúlyozni, hogy idén 500 ezer dáliát használnak fel a kocsikhoz.

Az újfajta virágkompozíció áráról először Papp Lászlót kérdeztük, de nem tudott erre a kérdésünkre válaszolni, Bódor Edithez irányított minket. A Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője végül elárulta, hogy 10 millió forintba fog fájni az újfajta attrakció - reméjük meglesz az eredménye a turisták elégedettsége szempontjából a befektetésnek. A sárkány mérete miatt - mivel két alvázra épül a koncepció - nem lesz szállítható, így nem tarthat azon néhány virágkocsival melyek hagyományosan ellátogatnak szomszédos városokba, népszerűsítendő a rendezvényt. Így sajnos hamar megsemmisül a felépítmény a többi hungarocell-figurával együtt.

A virágkocsi vázak is a holland minta alapján lesznek lecserélve

Mikor rákérdeztünk, hogy a 40 éves dízelüzemű alvázakat mikor cserélik le a XXI. században elvárható elektromos meghajtásra - hiszen 1-2 éve már van ilyen irányú próbálkozás (a Debreceni Egyetem kocsija ilyen). Bódor Edit egyértelműen kifejtette, hogy valószínű a meghajtás-csere helyett teljesen más kialakítású kocsialapokat vásárolnak, készülve az újfajta koncepcióra.

Tekintsék meg videónkat!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1cuncimokus2017július27.05:20ÚjVálasz

  1.P.L. ettől komolyabb és közérdekübb kérdésre sem válaszolna..
  2 ettől tényleg minden probléma fontosabb lenne, semmint milyen lesz a virágkarnevál
  3. a virágkarnevál a szokásos lesz : szánalmas, unalmas és fantáziátlan

   
 • 2mediator2017július27.16:38ÚjVálasz

  Hasamat fogtam a röhögéstől akkor, amikor elképzeltem azt a meetinget, ahol az évtized ötletét bedobták az asztalra. Legyen sárkány! Süsü? Nem a holland! És igen. Ez itt, Debrecenben. Bele sem merek gondolni abba, ha ez volt a legjobb akkor milyen lehetett a többi... Atyaisten...

   
 • 3mediator2017július27.16:40ÚjVálasz

  Arra azért vigyázni kell, hogy a sárkány miután természetesen átment a tűzvédelmi ellenőrzésen nehogy letapossa a stadion gyepét.

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.