Jó tanácsok a Művészetek Völgyébe igyekvőknek

Július 21. és 30. között lesz idén a szokásos kapolcsi bezsongás. Rutinos völgy-rókákként megosztjuk tapasztalatainkat.
 
 

Jó tanácsok a Művészetek Völgyébe igyekvőknek

Július 21. és 30. között lesz idén a szokásos kapolcsi bezsongás. Rutinos völgy-rókákként megosztjuk tapasztalatainkat.
 
 
 
 
 

Jó tanácsok a Művészetek Völgyébe igyekvőknek

Július 21. és 30. között lesz idén a szokásos kapolcsi bezsongás. Rutinos völgy-rókákként megosztjuk tapasztalatainkat.

Első és legfontosabb jó tanács!

sátorhely előre foglalásával ne próbálkozzon senki, mert felesleges

Ugyan van ahol készséggel eleget tesznek ilyen irányú igényeink kielégítésének, csak hogy a vendég megnyugodjon, lesz helye. Ám a valóságban egy bérbeadó sem fogja venni a fáradtságot, hogy területet jelöljön ki, foglalt felirattal. Pláne, hogy semmi oka abban bízni a foglaló végül eljön-e egyáltalán.

Így elkerülhető az a kellemetlen élmény, hogy az ember foglalt helye tudatában, megérkezik egy sátrakkal zsúfolásig megtelt udvarra. Majd ezután a kényelmes lecuccolás helyett még új sátorozó keresgélésével kell töltenie drága idejét. De mindenki nyugodjon meg, hely van bőven, valahol egész biztosan le tudjuk majd verni a szegeket. Ha máshol nem, hát akad a faluban pár elhagyatott üres telek, ami bár pofátlan de költséghatékony megoldás. Vagy ott van még az erdőszél, amit csak a legedzettebbeknek ajánlunk.

Másik fontos dolog: szánjunk elég időt a fesztiválra

érdemes minél korábban érkezni!

A jó helyeket a leggyorsabbak tudják megszerezni. Kellőképpen gyorsak pedig úgy leszünk, ha nem csak pénteken vagy szombaton essünk be Kapolcsra, hanem még hétköznap. Akkor még bőven dúskálhatunk a jobbnál jobb lehetőségekben, van időnk akklimatizálódni és eleve egy élhetőbb arcát mutatja nekünk a fesztivál, a hétvégi tömegnyomor helyett.

Ha tehetjük vigyünk magunkkal minél több plédet, polifoamot, hálózsákot, akármit, mivel

nagyon fontos a kényelmes fekhely, és nem árt felkészülni arra, hogy éjszaka bizony elég hideg tud lenni a völgyben

Ez persze csak a kényes puhányokra vonatkozik, az igazi fesztivál-janicsárok nyugodtan takarózzanak a fűben fekve egy sátorponyvával.

Miután kialakítottuk kényelmes eső védett fekhelyünket, vessük bele magunkat a műélvezetek habzsolásába! Természetesen kiváló magyar módra, kezdjük mindjárt a gastronómiával. Első az ital, egy könnyű kis fröccs, vagy egyszerű limonádé beszerzése után, rögtön együnk is valamit, jóllakottan aztán nehezebb elcsábulni a mindenféle finomságnak tűnő különlegességnek, mint amilyen a rántott gyümölcs...

a rántott gyümölcsből ne egyenek!

Mert rossz! Nagyon rossz! Minden mást lehet. Sőt a Real Cheesburger büfékocsijában kapható sülkrumplit kötelező! Reméljük idén is lesznek.

kifejezetten ajánljuk még a kékabroszos vendéglátóhelyeket!

Ezek helyiek által csak a fesztivál ideje alatt üzemeltetett megfizethető árú házias reggeliző és ebédlő helyek. Ha pedig kellőképpen beittunk és beettünk, a rengetek hangulatos udvart ajánlatos sorba látogatni. A mindenféle minőségi kézműves termék elképesztő vizuális élményt ad, és nagyon sok kedves, érdekes emberrel ismerkedhetünk meg, ha kellőképpen nyitottak vagyunk az ilyesmire.

Talán méltatlan dolog a többi művésszel szemben, de muszáj kiemelnünk, hogy

a Gombor kiállítást feltétlenül nézzék meg!

A színek és formák elképesztő orgiájával találkozhat a látogató egy hangulatos, száz év körüli kőpajtában.

Vertel Andrea kerámiabékáit és -madarait sem szabad kihagyni!

Ha pedig mindezen túlvagyunk jöhetnek a zenés udvarok. A Művészetek Völgye a nem-tematikus fesztiválok közül, talán a leginkább ügyel arra, hogy tényleg minden igényt kielégítsenek. A folkzenétől a modern elektronikus és akusztikus stílusokon keresztül egészen a komolyzenével bezárólag, mindenki megtalálhatja a maga ízlésének megfelelő zenei stílust - csak hogy kellőképpen közhelyesek is legyünk egy kicsit.

Muszáj kiemelnünk néhány személyes kedvencünket, reméljük elnézi nekünk a többi fellépő. (Ha nem, az sem baj.) Ami kihagyhatatlan:

Random Trip a Harcsa Veronika udvarban Hobo az "Ördög-árokban" Ivan And The Parazol a Panoráma színpadon Lackfi János zenés versimprója a Kaláka udvarban

Ezekre feltétlenül látogassanak el, ha kedvet kaptak a Művészetek Völgyéhez! Ha mégsem, legalább több hely marad nekünk.

Tekintsék meg galériánkat a 2015-ös fesztiválról!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.