Critical Mass felvonulás Debrecenben

Huszadjára vonul a debreceni kritikus tömeg egy bringázhatóbb városért demonstrálva.
 
 

Critical Mass felvonulás Debrecenben

Huszadjára vonul a debreceni kritikus tömeg egy bringázhatóbb városért demonstrálva.
 
 
 
 
 

Critical Mass felvonulás Debrecenben

Huszadjára vonul a debreceni kritikus tömeg egy bringázhatóbb városért demonstrálva.

A Magyar Kerékpárosklub közleménye:

Szombaton, a Föld Napján a kerékpárosok Debrecen városában ismét végiggurulnak, hogy a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítésével, felhívják a figyelmet arra, hogy a városban A pontból B pontba való eljutásban a kerékpár a legpraktikusabb és legkiszámíthatóbb alternatív közlekedési eszköz. Ennek támogatására a városban olyan haladó szemléletű, komplex kerékpárosbarát infrastrukturális fejlesztésekre volna szükség, amelyek növelik a kerékpárosok komfort- és biztonságérzetét, ezáltal ösztönözve a kerékpárjuk többszöri, közlekedési célú használatára a lakosságot.

Mit is jelent ez számunkra? A hatékony kerékpárosbarát városfejlesztés alapelve, hogy nem a kerékpárutak hossza, hanem a kerékpározható terület nagysága számít. Az általánosan képviselt alapkoncepciónk a városi kerékpáros közlekedési elemek esetén az irányhelyes, gépjárműforgalom által minél jobban átlátható, gyalogos közlekedéstől megfelelően szeparált, biztonságosan, egyértelműen használható infrastruktúra. További cél a helytakarékos, egészséges és környezetkímélő közlekedési formák favorizálása, helyzetbe hozása az autós közlekedés helyett. Azaz a gyaloglás és a kerékpározás mellett a közösségi közlekedés részére kellene fönntartani a rendelkezésre álló belvárosi útfelület legnagyobb részét.

A kerékpáros felvonulás időpontja: 2017. április 22. 14:00-15:00.

Az esemény Facebook oldala.

A felvonulás útvonala: Egyetem tér (gyülekező és indulás) - Dóczy József utca - Egyetem tér (körforgalom) - Nagyerdei körút - Hadházi út - Nyíl utca - Árpád tér - Rakovszky Dániel utca - Hajnal utca - Attila tér - Szent Anna utca - Piac utca - Miklós utca - Nemzetőr utca - Antal József utca - Széchenyi utca - Kossuth utca - Sas utca - Dósa Nádor tér - Csapó utca. Táv: 9 km.

Tervezett menetrend:

11:00-tól kinyit a Bringa-Zsibi 13:00 - Gyülekező az Egyetem téren 13:45 - Információk bringásoknak és biztonsági tájékoztatás 14:00 - Indul a felvonulás, csatlakozni, kiállni az útvonal mentén bárhol lehet 15:00 - Érkezés a Csapó utcára, a Critical Mass mozgalmat szimbolizáló bringaemelés 17:00-ig záró programok a Bringa-Zsibin
 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.