Főnixleszálló

Magyarország ne legyen a Mr. 20 Százalékok országa

Az EU-tól hazánkba érkező, eredetileg a gazdaság felzárkóztatását segítő milliárdok, a hatalomhoz közelállók szabad prédája lett.
 
 

Főnixleszálló

Magyarország ne legyen a Mr. 20 Százalékok országa

Az EU-tól hazánkba érkező, eredetileg a gazdaság felzárkóztatását segítő milliárdok, a hatalomhoz közelállók szabad prédája lett.
 
 
 
 
 

Főnixleszálló

Magyarország ne legyen a Mr. 20 Százalékok országa

Az EU-tól hazánkba érkező, eredetileg a gazdaság felzárkóztatását segítő milliárdok, a hatalomhoz közelállók szabad prédája lett.

Olvasónk Budácsik Lajos levelét közöljük:

Az elmúlt napokban valami megmozdult Hunniában, egy új generáció, a rendszerváltás után születettek ezrei tiltakoztak, a lex CEU ellen, és emelték fel hangjukat a civil szervezetek érdekében. A sok tízezres tömegben ott voltak a korábbi tüntetéseken résztvevő civilek, együtt a demokratikus ellenzéki pártok szimpatizánsaival. A békés, emelkedett hangulatú demonstrációkon résztvevők egyértelműen jelezték, hogy elég volt a Fidesz önkényuralmából, az ország tönkretételéből. A magyar emberek többsége nem kíván gyűlöletben, félelemben élni, szabadság tiszta levegőjére vágyik. Elegük van az ország szétlopásából, a fideszes helytartók uralmából. Elegük van abból, hogy a nemzet gázszerelője, a hatalom csókosai soha nem látott mértékben gazdagodtak meg, mindezt közpénzből. Nem felcsúti kisvasutat, üresen álló stadionokat, presztízsberuházásokat akarnak. A magyarság jövőjének a záloga a tudás, a magas színvonalú, önálló gondolkodásra nevelő oktatás. Kiművelt emberfők sokasága lehet záloga hazánk felemelkedésének. Olyan egészségügyet akar a magyar nép, amelyben - az anyagi helyzettől függetlenül - azonos esélyei vannak mindenkinek a tisztességes ellátásra, a gyógyulásra. Nem halhat meg senki azért, mert nem került rá a sor a várólistán.

Be kell fejezni az ország szétlopását, fel kell számolni az élet minden területén jelen levő korrupciót. Magyarország, nem lehet a Mr. 20 Százalékok országa. Az EU-tól hazánkba érkező, eredetileg a gazdaság felzárkóztatását segítő milliárdok, a hatalomhoz közelállók szabad prédája lett. Naponta mintegy 2,2 milliárd forint uniós támogatás érkezik az országba, ennek ellenére, a gazdaság fejlődésének az üteme a béka feneke alatt van. A közbeszerzések túlárazása a rendszer működésének természetes velejárója, zsákszámra öntik a közpénzt, a párt közelinek mondott oligarchák, Pasa-parki cimborák, rokonok, sógorok, és egyéb jóbarátok zsebébe. A miniszterelnök kebelbarátja, a nemzet "örökös" gázszerelője, talán már maga sem tudja hány cég van a nevén, hol szerzett éppen befolyást. Ügyes ember lehet, hiszen az elmúlt évben már az ország egyik leggazdagabb embere lett. Vagyonánál talán csak az arroganciája nagyobb.

Magyarország változást akar! A"Fidesznek mennie kell", "Elég volt", "Viktátor", "Állítsuk meg a Fideszt", "Táncolj Viki, búcsúbuli" láthattuk a feliratokat, hallhattuk dühös tömeg skandálását. Felemelő érzés volt látni, a Oktogonon a változást követelő ifjak happeningjét.

Elég volt, itt a vége. Könnyű ezt mondani, de nehéz megvalósítani. Ma az "örökös miniszterelnök" kimozdíthatatlannak tűnik a hatalomból. Szinte minden erős lap nála van, emberei ott ülnek hosszú évekre bebetonozva mindenütt. A Fidesz kezéből eszik a rendőrség, az ügyészség, egyedül a bíróságok őrizték meg - úgy, ahogy - függetlenségüket. Az Alkotmánybíróság pedig többségében kivénhedt fideszes pártkatonák gyülekezőhelye, már régóta nem a törvényesség legfőbb őre. A "népet" képviselő parlament kizárólag fideszes szavazógépezetként működik. Egy klasszikust idézve, "a Ház ellenzék nélkül is működik".

Az elmúlt napok demonstrációi látványosan megmutatták, hogy a rezsim megbukott. A hatalomban már csak az igazságtalan, aránytalan, a Fidesz-re szabott választójogi törvény tarthatja meg. A választási rendszer megváltoztatása nélkül, alkotmányos úton, a Fideszt szinte lehetetlen legyőzni. A változást akaró milliók alapvető érdeke egy új, arányos, igazságos, a valódi erőviszonyokat kifejező választási rendszer mielőbbi elfogadása. El kell törölni azokat a szabályokat, amelyeket kizárólag a mai hatalom érdekében fogadtak el. Biztosítani kell, hogy minden külföldön élő magyar állampolgár szavazhasson levélben, véleményt nyilváníthasson. Vissza kell állítani, a kétfordulós választási rendszert, amely lehetővé teszi, hogy kormányzóképes koalíciók jöjjenek létre, a második forduló előtt. A jelenlegi választókerületi rendszert sutba kell dobni, és a kerületek határait újra meg kell határozni. Ha változást akarunk, akkor először annak a törvényi feltételeit kell megteremteni. Ezért - sok minden más mellett - a legfontosabb, olyan új választási rendszer elfogadása, akár egy új nemzeti kerekasztal segítségével, amely a valódi erőviszonyokat tükrözi, amelyben minden párt azonos esélyekkel indul neki, a választók általi megmérettetésnek. Egy új választási rendszerben a Fidesz leváltható!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.