MSZP: "Ne legyenek Debrecen mostohagyerekei a kertvárosban élők!"

Gőgös Zoltán, MSZP-s országgyűlési képviselő és Pásztor Patrik, az MSZP debreceni 6-os számú önkormányzati választókerület képviselőjelöltje beszélt a kertségekben élők gondjairól.
 
 

MSZP: "Ne legyenek Debrecen mostohagyerekei a kertvárosban élők!"

Gőgös Zoltán, MSZP-s országgyűlési képviselő és Pásztor Patrik, az MSZP debreceni 6-os számú önkormányzati választókerület képviselőjelöltje beszélt a kertségekben élők gondjairól.
 
 
 
 
 

MSZP: "Ne legyenek Debrecen mostohagyerekei a kertvárosban élők!"

Gőgös Zoltán, MSZP-s országgyűlési képviselő és Pásztor Patrik, az MSZP debreceni 6-os számú önkormányzati választókerület képviselőjelöltje beszélt a kertségekben élők gondjairól.

Az MSZP elnökhelyettese arról beszélt, hogy az elmúlt hetekben a Fidesz egy új kormányrendelettel bosszantotta fel kistelepüléseken élőket és a nagyobb városok kertvárosainak a lakosait is. Elmondta, a kormány kitalálta, hogy regisztrálni kell a saját ásott illetve a fúrt kutakat. A rendeletben gyakorlatilag teljesíthetetlen feltételeket fogalmaztak meg. A bejelentéshez tervrajzot, és szakemberrel elkészíttetett műszaki leírást kellett mellékelni. A regisztráció - az egyéb felmerülő költségek mellett – 5 000 forintba került. A parlamentben azonnali kérdést tett fel az illetékes minisztériumnak. Ennek eredményeképpen, rövid időn belül visszavonták az embereket vegzáló rendeletet.

Gőgös Zoltán véleménye szerint a kertvárosok óriási gondja a falvakkal együtt, hogy nem férnek be az energiacsökkentő programokba. Itt fűtenek a legtöbben tűzifával, aminek az ára az egekben van, az itt élőket így nem érintette a rezsicsökkentés sem. Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak nevezte a kormányoldalnak a parlament előtt lévő törvénymódosító javaslatát, amellyel szerinte az agrárkamara visszamenő hatállyal is adók módjára szedhet be tagdíjakat. A kormánynak meg kell értenie, hogy ez a sarc sehova nem vezet. Véleménye szerint, amennyiben az agrárkamara megfelelő szolgáltatásokat nyújtana, akkor senki nem kérdőjelezné meg a tagdíj fizetést. Elmondta, hogy módosító javaslatban kezdeményezte a kötelező agrárkamarai tagság eltörlését, bár tudja, hogy a fideszes szavazógépezet nem fogja támogatni. A választókerületben élő mezőgazdasági termelőknek üzente, hogy amennyiben jövőre a Botka-kormány kap bizalmat a választóktól, akkor az egyik első intézkedésként eltörlik a kötelező kamarai tagságot.

Pásztor Patrik, az MSZP önkormányzati képviselőjelöltje arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy az elmúlt hetekben a kampánystáb tagjaival folyamatosan járta a választókerületet. Több száz emberrel találkozott, akik megtisztelték azzal, hogy elmondták hogyan élnek, milyen gondjaik vannak. Meggyőződése, hogy a városrész több évtizedes lemaradása kizárólag az itt élőkkel folytatott párbeszéd segítségével dolgozható le. Megdöbbentőnek tartja, hogy a fideszes városvezetés mostohagyerekként kezeli az itt élőket, mintha ők nem is debreceni lakosok lennének. Míg az elmúlt években a város központja számos - esetenként presztízs - beruházással gazdagodott, addig az itt lakók napi életének megkönnyítése érdekében is keveset tettek a fideszes polgármesterek. Elmondta, furcsának találja, hogy a Fidesz jelöltje olyan ígéreteket fogalmaz meg, amelyeknek már régen meg kellett volna valósulnia. Hiszen ezek többsége nem új, hanem régóta, folyamatosan szóba kerülő probléma, csak a városvezetés nem vette komolyan az itt élők panaszait.

Az MSZP önkormányzati képviselőjelöltje megfogalmazta vállalásait, amelyet megválasztása esetén meg kíván valósítani. Így szükségesnek tartja többek között a víz- és csatornahálózat végleges kialakítását Nagycserén és a Bayk András kertben, valamint az orvosi rendelő korszerűsítését Nagycserén. Kiemelkedően fontosnak tartja a városrész közbiztonságának erősítését. Ezért kezdeményezni fogja az illetékeseknél a megerősített rendőrségi járőrszolgálatot a polgárőrség bevonásával, illetve a közvilágítás biztosítását. Az itt élők közül sokan elmondták, hogy régóta megoldatlan a tömegközlekedés a városrészben, ezért javasolni fogja, két újabb buszmegálló kialakítását a Bayk András kertben.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
  • 1augustus2017április15.19:23ÚjVálasz

    Érdekes, hogy a Fidesznek most fontosak a kertvárosban élők. A párt jelöltje olyan magabiztosan sorolja--a polgármester asszisztálásával--, mit akar megvalósítani, hogy azt hihetné az eccerű halandó, hogy eddig pártja ellenzékben volt. Vajon 1998 óta nem volt elég idő, hogy legalább az alapvető életkörülményeken javítson a városban uralkodó párt? Vagy netán csak a választókerületben élők szavazatai kellenek? / tudom, buta kérdés, persze, hogy az/.

     

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.