Főnixleszálló

Bólogató Jánosok Magyarországa

Áder János, nem Magyarország, hanem a Fidesz államelnöke.
 
 

Főnixleszálló

Bólogató Jánosok Magyarországa

Áder János, nem Magyarország, hanem a Fidesz államelnöke.
 
 
 
 
 

Főnixleszálló

Bólogató Jánosok Magyarországa

Áder János, nem Magyarország, hanem a Fidesz államelnöke.

Olvasónk Budácsik Lajos levelét közöljük:

Áder János aláírta a lex CEU-t. Lett volna más lehetősége is, de ő nem mérlegelt, azt választotta, amit a közel három évtizede, a politikai és gazdasági hatalom megszerzésére létrejött férfi brancs elvárt tőle. Tette, amiért oda ültette a főnöke a Sándor palotába. Nem érdekelte, hogy vasárnap mintegy 80 ezren tüntettek a törvény ellen, nem volt tekintettel a hazai és a külföldi tudományos élet szaktekintélyeinek a véleményére sem. Süket fülekre talált a Magyar Tudományos Akadémia elnökének kérése is.

Hétfő estig, titkon reménykedtünk, hogy Áder János képes szuverén, felelős döntést hozni, és annak minden kockázatát vállalva, nem írja alá a törvényt. Nem így történt. Hogyan is gondolhattuk ezt, mikor tudhattuk, Magyarországon ma egy ilyen lépés elképzelhetetlen, hiszen van valaki, ki egymaga tudja, hogy mi a legjobb a magyar embereknek. Amit pedig ő mond, azt ő mondja. Még akkor is igaza van, ha tegnap teljesen mást mondott ugyanarról, mint ma. A "csuhások imára" pártjából, ma egy álkeresztény, képmutató alakulat lett, amelyet csak a hatalom, és a pénz motivál, tart egyben. Ezért feladtak mindent, és annak az ellenkezőjét is.

Hogyan is lehetne "mindannyiunk" elnöke, aki az elmúlt években egyszer sem szólalt meg nemzeti sorskérdéseinkben? Vagy ő is úgy gondolja, hogy az "idegenszívűek" nem tartoznak a hazába? Netán a VIP-es kórházi ellátás mellett, tökmindegy a számára, hogy lepusztul a magyar egészségügy? Egyetért azzal, hogy hazánknak nincs szüksége "kiművelt emberfőkre"? Komolyan nincs arról véleménye, hogy elnöksége alatt legalább félmillió okos, tehetséges magyar fiatal "kitántorgott" külföldre? Nem veszi észre, hogy feléli az ország a jövőt?

A Sándor-palota kényelmes elnöki széke ma nem több, mint egy bábelőadás fontos díszlete, nélkülözhetetlen kelléke. Az, hogy éppen ki ül ott, az kizárólag a bábjátékos kegyétől függ. Ő az, aki egyik kezével ad, a másikkal elvesz. Maga is a Várba készül, ahol hűbérúrként, a magasból nézhet le, lenézett, lóvá tett népére.

A mai hatalomnak nem az önállóan gondolkodni képes és a népet szolgálni kívánó szuverén emberekre van szüksége. Számára, a kijelölt határok között szerepét eljátszó bólogató Jánosok az ideálisak, akik képesek rezdületlen arccal tudomásul venni, amit az "örökös miniszterelnök" kijelöl a számukra.

A lex CEU aláírásával a Sándor palota lakója végleg bebizonyította, hogy nem a Magyar Köztársaság, hanem a Fidesz államelnöke. Nem több, nem kevesebb, mint egyike a sok, kiérdemesült fideszes pártkatonának.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.