Meglőttek egy fehér gólyát Berzéken

Épp hogy hazaért Afrikából, egyből nyakon lőtték!
 
 

Meglőttek egy fehér gólyát Berzéken

Épp hogy hazaért Afrikából, egyből nyakon lőtték!
 
 
 
 
 

Meglőttek egy fehér gólyát Berzéken

Épp hogy hazaért Afrikából, egyből nyakon lőtték!

„Ma reggel érkezett a hívás a mentőállomásunkra, miszerint a napokban érkezett és fészket foglalt, lógó szárnyú fehér gólyát találtak az egyik kertben Berzéken. Azonnal a helyszínre siettünk, ahol először áramütésre gyanakodtunk. A beszállítás után, a tollazat megbontásakor vettük észre, hogy a gólyát minden bizonnyal nyakon lőtték, ugyanis egy 4mm-es, kerek bemeneti nyílást találtunk. A nyak bal oldalát, egész pontosan a nyaki csigolyát érte a lövés, de a jobb szárnyát ejtette. A Miskolci Állatkórházban röntgenfelvétel is készült, amelyen már nem látszódott a lövedék. Hernád sebeit elláttuk, majd nyugodt környezetbe helyeztük. A hivatalos lépéseket a mai napon megtettük az ügyben” – foglalta össze új betegük történetét a Mályi Természetvédelmi Egyesület vezetője, Lehoczky Krisztián.

Hernád legalább három napot fog a mentőállomáson tölteni, gyógyulását webkamerán is nyomon követhetik az érdeklődők. Ha minden jól megy, a hét vége felé már szabadon engedhetik, és a fészkéhöz visszatérve párba tud állni a tojójával, aki úgy tudjuk, még nem érkezett haza.

Az érdeklődők az egyesület weboldalán és Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalán részletesen is tájékozódhatnak az egyébként fokozottan védett madár állapotáról.

Aki még nem tette meg, jegyezze fel a madármentő forródrót számát, hogy hasonló esetben ő is segíthessen: +36 30 689 2727

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.