Ismét ételt osztottak a szocialisták

Több mint öt éve próbálnak, a maguk szerény eszközeivel segíteni az éhezőknek.
 
 

Ismét ételt osztottak a szocialisták

Több mint öt éve próbálnak, a maguk szerény eszközeivel segíteni az éhezőknek.
 
 
 
 
 

Ismét ételt osztottak a szocialisták

Több mint öt éve próbálnak, a maguk szerény eszközeivel segíteni az éhezőknek.

Az MSZP közleménye:

A szociális ellátórendszer hétvégén szünetel, csak hétfőtől, péntekig kapnak a rászorulók ebédet. A nehéz sorban élő családok, az utcán élő honfitársaink hétvégén is éhesek. Sajnos sok embertársunk számára még a kenyér megvétele is gondot jelent. "Magyarország erősödik", harsogja a Habony-média, s hőstettként számol be arról, hogy hány gyermek kap ingyen ételt az iskolában, az óvodában. Ha ez a "siker", akkor az országot uralóknak a gondolkodásában valami nagyon hibádzik. "Elfelejtik", hogy azért van szükség sok-sok gyermek ingyenes ellátására, mert a szüleik mérhetetlen szegénységben, nyomorban élnek, képtelenek arra, hogy a családjukat ellássák. Legtöbbjük a közmunkának nevezett "rabszolgasorban" tengődik, hiszen - mivel általában alacsony iskolai végzettségűek - más munkalehetőség nincs a számukra. Arról már a hatalom nem beszél - mert azt hiszik, amiről nem vesznek tudomást, az nincs is - hogy ezeknek a családoknak a gyermekei közül nagyon sokan éheznek hétvégén, hiszen a család kopott asztalára, ritkán kerül szombaton, vagy vasárnap meleg étel. Erről azok a pedagógusok tudnának sokat beszélni - ha mernének - akik látják, hogy hétfőn milyen éhesen mennek ezek a gyermekek az óvodába, iskolába.

„A Hajdú-Bihar megyei szocialisták több mint öt éve próbálnak, a maguk szerény eszközeivel segíteni az éhezőknek. Debrecenben, minden hónap utolsó vasárnapján meleg étellel várjuk mindazokat, akiknek hétvégén az ellátórendszer nem biztosítja, legalább a napi egyszeri étkezést. Így volt ez a mai vasárnap is, ahol most a 2.sz választókerület szocialistái várták a Petőfi téren azokat, akiknek nem telik ételre sem. Sajnos, mint eddig mindig, a sorban most is sokan álltak, türelmesen, az élettől megtörten. Többen ételhordóval jöttek, hiszen otthon várta őket a család többi tagja. A sorban állók között többen voltak akik, kisgyermekekkel jöttek. Szomorú látni ezeket a családokat, hiszen képtelenség azt felfogni, hogy ma, 2017-ben a hivatalos ellátórendszer képtelen azt megoldani, hogy hétvégén ne legyen éhező gyermek. Akkor amikor a miniszterelnök Várba költözése közel 200 milliárd forintba kerül, vagy az úszó vb költségei már a csillagos eget veri, vagy amikor az épülő Puskás Stadion tervezett költségei egyik napról a másikra közel 100 milliárd forinttal nőttek, érthetetlen, hogy a hatalom sajnálja azt a pénzt, amellyel meg lehetne szüntetni hazánkban legalább a gyermekéhezést.”

Az ebéd költségeit - úgy mint eddig - nem közpénzből, hanem a párttagok, szimpatizánsok egy-két ezer forintos adományaiból fedeztük. A legközelebbi ételosztásra Debrecenben a következő hónap utolsó vasárnapján, március 26-án kerül sor.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1augustus2017február27.15:37ÚjVálasz

  Vajon miért nem telik a debreceni önkormányzatnak arra, hogy a hét minden napján adjanak egy tál meleg ételt a rászorulóknak? Nem hiszem, hogy ebbe tönkre menne a város, hiszen "történelmi" jelentőségű költségvetést fogadtak el, nemrégen. A Fidesz városi lakájmédiájára pár száz millióval kevesebbet költeni, máris telne arra, hogy a szegények hétvégén ne az üres asztal mellett üljenek. Azt már fel sem merem vetni, hogy mennyibe kerül a lassan tíz éve üresen álló Latinovits Színház "őrzése", állagmegóvása, vagy a stadion fenntartása. De még hosszasan sorolhatnám azokat a költségvetési tételeket, amelyek minden további nélkül megnyirbálhatók lennének, ha a fideszes városvezetésbe szorulna némi együttérzés az elesettek iránt.

   
 • 2cuncimokus2017február28.11:27ÚjVálasz

  Az a baj hogy csak 1- 2 ember olvasgat és szólogat itten hozzá bármihez is ami probléma.

  A sár a cipőm talpán többet ér mint ezek a megélhetési politikusok, közpénzen tespedő ellenzék.

   
 • 3pritamin2017február28.17:17ÚjVálasz

  Bezzeg arra van pénz hogy 4 határon-túli stadiont építette és korszerűsít a fidesz
  Mi pénzt ellopnak elmutyiznak ebben az országban vagy értelmetlen dolgokba külső szaktanácsadókba nyomják a temérdek milliárdot .
  Lacus Soma is ott volt ??
  Érdekes ez elkurtuk banda helyezkedik
  VEZÉRÜK ELMONDTA NEM CSINÁLTUNK SEMMIT 4 ÉVIG ELKURTUK de az adófizetők pénzét ők is feltudták venni rühelem mindet nincs kivétel !!!!!!!!!!!!!

   
 • 4lacus572017március02.07:31ÚjVálasz

  Igen ott voltam és nagyon szómórúan láttam azt a sok gyereket akik nem tehetnek arról hogy nincs egy tál meleg étel a hétvégén (sem) számukra. De ha ennyire érdekel téged is szívesen látunk akár segítőként vagy támogatóként!

   
 • 5lacus572017március02.07:38ÚjVálasz
  Idézet: pritamin
  Bezzeg arra van pénz hogy 4 határon-túli stadiont építette és korszerűsít a fidesz
  Mi pénzt ellopnak elmutyiznak ebben az országban vagy értelmetlen dolgokba külső szaktanácsadókba nyomják a...
  ...

  Érdekes ha ránk gondolsz azzal hogy helyezkedünk akkor ajánlóm figyelmedbe hogy több mint 5 éve tesszük ami tőlünk telik de nem látom hogy valaki el akarná venni-átvállalná ezt a " lehetőséget"!

   
 • 6pritamin2017március02.19:12ÚjVálasz

  Tudod Lacus csak azért vagytok a begyembe mert mikor a pártod kezébe volt a lehetőség . hogy a Magyar választók és adófizetők sorsát jobbá tegyétek Nem csináltatok semmit 4 évig .
  ELKURTÁTOK
  És én olyan embernek aki már egyszer átkurt a büdös életbe nem hiszek .
  És azok akik így áltak hozzá azoknak azt üzenem húzzanak el a jó francba -
  És nem most kell az észt jótékonyságot osztani .
  Meg kellet volna szüntetni az okot mikor a hatalom a kezetekbe volt .
  DE nem
  ti ELKURTÁTOK MIND !!!!!!!
  És ne is próbál bár- mit is írni erre elkurtátok el lehet húzni .
  És most ne hogy azt mond ilyen meg olyan bérenc vagyok .
  Nem rühelem az összes pártot mert senki se képviseli az adófizetőket .
  Süket duma mind amit mondanak közbe meg megyen a mutyi sogor komák tezsvirek meggazdagodása

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.