MSZP: "A lopakodó abortusztilalom nem növeli a gyermekszámot"

Gurmai Zita a szocialista párt országos elnökségi tagja hétfőn több aktuális eseményre reagált.
 
 

MSZP: "A lopakodó abortusztilalom nem növeli a gyermekszámot"

Gurmai Zita a szocialista párt országos elnökségi tagja hétfőn több aktuális eseményre reagált.
 
 
 
 
 

MSZP: "A lopakodó abortusztilalom nem növeli a gyermekszámot"

Gurmai Zita a szocialista párt országos elnökségi tagja hétfőn több aktuális eseményre reagált.

Gurmai megemlékezett arról, hogy vasárnap volt a Magyar Ápolók napja. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy elismerésünket kell kifejezni az ápolók "fáradhatatlan munkájának az egyre inkább rogyadozó egészségügyben". Majd külön elismerte Sándor Mária és társai munkáját, akik a legnyíltabban kezdtek beszélni a problémákról, amit aztán a fideszes egészségügyi államtitkár is kimondott, amikor a tüntetőknek beismerte: "Önöknek mindenben igazuk van”. Gurmai Zita szerint "a Fidesz cinizmusát jelzi, hogy egy salgótarjáni képviselőjük azon viccelődött, hogy a kétségbeesett Sándor Mária öngyilkosságot kísérelt meg. Ennek a cinizmusnak el kell tűnnie a közéletből. A lelkiismeretesen dolgozó ápolókat, nővéreket pedig csak a tisztelet illetheti”.

Gurmai Zita reagált Lázár János miniszter bejelentésére, hogy állami milliárdokért cserébe tilos lesz az abortusz két egyházi kórházban. Gurmai elmondta: a lopakodó abortusztilalom nem a gyermekszámot növeli, hanem a komplikációkat és a halott nők számát. A nők testéről nem a politikusoknak, hanem a nőknek kell dönteni. Orbán Viktornak nem szabadna a "nulla százalékos" KDNP kezébe adni a nők döntési szabadságát. Lopakodó abortusztilalom helyett elérhető árú fogamzásgátló szerekre és a gyermeknevelés perspektívájának javítására lenne szükség, hogy ne kelljen annyi fiatalnak külföldön keresnie a boldogulást.

Gurmai Zita Kósa Lajos szavaira is reagált, aki szerint az olimpiarendezés "Budapest ügye”. Szerinte Kósa Lajos lehet, hogy túl sokat merengett a Duna-parti luxuslakásában és elvesztette a kapcsolatát a valósággal. Ugyanis a Fidesz-kormány három hete vállalt garanciát arra, hogy az ország pénzéből fizetik ki az olimpia várható veszteségeit. Ráadásul a médiafalut és a legtöbb stadiont eleve az ország pénzéből építené a Fidesz-kormány. Kósa Lajos ezzel elárulta a vidéki fejlesztéseket. Az országnak nem "bézból-stadionra” és médiafalura van szüksége, hanem jól működő kórházakra és iskolákra. Debrecenben is lenne mit fejleszteni. Például az önerős szociális támogatások rendszerét. Az olimpiarendezés hitelességét maga a Fidesz ásta alá. Az elmúlt évek mutyijai pénzlenyúlásai, túlárazásai mind azt mutatják, hogy nem az olimpia eszme, hanem a pénz szaga vezérli őket. Egy biztos: az emberek akarata ellenére nem szabad ezermilliárdos összeget költeni az olimpiára. A budapesti úszó-világbajnokság költségvetésén láttuk: ilyen sportberuházásnál a tervezett költségek négyszeresére is emelkedhet a végső ár.

Tekintsék meg videónkat!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
  • 1cuncimokus2017február22.14:24ÚjVálasz

    Az a baj hogy ez a kiűlünk szép ruhába és nagyokat mondunk meg szolidárisak vagyunk, ráröpűlve egy aktuális hírre ez már borzasztóan kevés. Mondjuk párthavi fizetés felvételéhez elég.. de valós problémák megoldásához édes kevés!

     

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.