Split - Széttörve

Ajánló - amerikai pszicho-horror, csak 16 éven felülieknek!
 
 

Split - Széttörve

Ajánló - amerikai pszicho-horror, csak 16 éven felülieknek!
 
 
 
 
 

Split - Széttörve

Ajánló - amerikai pszicho-horror, csak 16 éven felülieknek!

Az IMBb-n 7,5- re értékelt amerikai pszicho-horror írója és rendezője az indiai M. Night Shyamalan. A Lady in the Water (Lány a vízben) vagy az Unbreakable (Sebezhetetlen) producereként ismert Shymalan, 2016-ban ismét egy egyedi, impulzív és idegfeszítően izgalmas történetet vitt vászonra. Ez a Széttörve. Amerikában 2017. január 20-án mutatták be, de Magyarországon, szinkronizálva a UIP Duna jóvoltából egy nappal korábban, már január 19-én vetítették.

A történet egyik főszereplőjét az X-Men filmekből is ismert, szép szemű színész, James McAvoy alakítja, ki mellett központi szerepet kap Anya Taylor-Joy és a Betty Buckley is. Az in medias res – kezdődő történet, első, alig öt percének izgalma, fokozódva kíséri végig a filmet. Kevin, disszociatív identitászavara és mentális megosztottsága miatt, 23 személyiségre törik szét. Sajátos testi attribútumok rendelődnek minden személyiségéhez, és adott esetben fizikálisan is több személyiségre oszlik. A már feltárt énjei mellett van egy rejtett személyisége mely olykor felbukkan, és dominálja a többit. A három tinédzser lány elrablása után, Kevinben kitör a harc a túlélésért a többi személyiségével - és a körülötte lévőkkel szemben, de eközben leomlanak benne a különböző énjeit elválasztó falak.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.