Beszélgetések

A bárányok (még ezután is) hallgatnak?

Otthon, a tv előtt.
 
 

Beszélgetések

A bárányok (még ezután is) hallgatnak?

Otthon, a tv előtt.
 
 
 
 
 

Beszélgetések

A bárányok (még ezután is) hallgatnak?

Otthon, a tv előtt.

Egy ismerősöm mesélte, amint otthon, tévénézés közben, társával a következő beszélgetést folytatták:

- Te, már egy filmet se lehet végig kuksolni enélkül.

- Ja, tudom, a sok reklám...

- A francokat! A társadalmi célú (értsd jól agyatlanoknak szánt agymosás – eleve nonszensz…) hirdetésekre gondolok!

- Aha, már megint erősödtünk tegnap óta?

- Hogy tudja… És igen! Na, mentem hányni.

Másik sztori.

Az olimpia kapcsán látom, amint kormánypárti képviselőket kérdez az egyik médium riportere arról, fontos-e a magyar emberek véleménye a témában, illetve érdekli-e egyáltalán Magyarország vezetőit az, hogy a polgároknak tetszik az olimpiarendezés ötlete vagy sem. A válaszok – illetve a nemleges válaszok – minimum érdekesek. Név nélkül, pusztán a válaszok négy típusából egy-egy jellegzetes példány kiragadva (az ismerős zárójeles kommentárjaival fűszerezve):

- Nem, miért kéne az embereket megkérdezni? Ez nem az ő dolguk… (Neeem? De miééért?). Van az országnak kormánya, majd ők tudják, hogy mi kell… (Beeee…)

- Van véleményem… Igen. Meg kéne kérdezni az embereket is. De ezt megtartom magamnak… (Aha, csak pár százezren nézték a hírekben; de legalább vállalta. Van remény!!!)

- Igen, ez egy nagyon jó kérdés… Vélhetően meg kellett volna kérdezni az embereket. Mármint akkor, amikor erről a rendezési szándékról döntés született. De ma már sajnos… (Hm, van az a vastag bőr.)

- (Az előző úr ismét) Akik felvetik azt, hogy legyen-e olimpia, biztosan azok közül kerülnek ki, akik nem szeretnék, ha itt olimpia lenne. (Elmés gondolat, díjat érdemelne…)

- Nem válaszolok. - Miért? - Mert nincs kedvem… (Őket kéne párba rakni azzal, aki szerint ez amúgy sem a nép ügye, majd odafönt megmondják, hogy mi kell nekik).

Mindehhez annyit lehetne hozzáfűzni, hogy bízunk benne, azok, akik szerint egy több ezer milliárdos magyarországi rendezésű olimpia nem közügy, valamint akik szerint még a nép véleményét sem szükséges kikérni, arról azért idejében szólnak majd, ha a szomszéd utcában elrajtol a maratoni döntő 2024-ben! Nehogy Aranka néni éppen akkor arra tolja a kis kerekes szatyrát és a NOB terrortámadásnak vegye, amikor hasra esnek benne az atléták.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.