Csak 2017 elején kezdenék el a Nagyállomás átépítését

Pár hónapja még egészen másról volt szó.
 
 

Csak 2017 elején kezdenék el a Nagyállomás átépítését

Pár hónapja még egészen másról volt szó.
 
 
 
 
 

Csak 2017 elején kezdenék el a Nagyállomás átépítését

Pár hónapja még egészen másról volt szó.

2015 novemberében hatalmas csinnadratta közepette mutatta be a debreceni önkormányzat a Nagyállomáson a leendő főpályaudvar legújabb látványterveit. Az eseményen jelen volt Tasó László államtitkár, aki maga is előszeretettel promózza a projektet. A városi örömhírportálon az építkezéssel kapcsolatban akkor az jelent meg, hogy A munka várhatóan 2016 második félévében kezdődhet el.

A témával foglalkozó legfrissebb cikküket viszont már úgy kezdik, hogy várhatóan jövő nyártól egy évre lezárják a 4-es főutat a Petőfi téri szakaszon. Ezt megelőzendő, több kereszteződést is átépítenek, és rengeteg közlekedési lámpát áthangolnak, hogy a város útjai jobban megbirkózzanak a 4-es főútról rájuk terelt forgalommal. Az erről szóló sajtótájékoztatón Papp László polgármester a vagy.hu kérdésére is megerősítette, hogy a Nagyállomás átépítését leghamarabb 2017 elején kezdik el.

Épp nemrégiben írtunk arról, hogy mekkora politikai orosz-rulett ez a beruházás, és Debrecenben amúgy is nagy hagyománya van az elbaltázott fejlesztéseknek, van amit befejeznek ugyan, de jelentős késéssel, más soha nem készül el. A félkész Latinovits színházzal kapcsolatban - aminek a betonszerkezete 2009-óta áll - legutóbb még azt az információt kaptuk, hogy nem is akarták befejezni 2016-ban. A Fidesz népszerűsége pedig - nem kis mértékben ezek miatt - már rég nem olyan fényes, mint a Kósa-érában volt.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a vagy.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 
 • 1meheszborz2016június20.14:38ÚjVálasz

  Talán a legközelebbi sajtótájékoztatón, vagy más, nyilvános fórumon fel kéne tenni a kérdéseket ezekről az ellentmondásokról.

   
 • 2nyilutca2016június21.08:58ÚjVálasz

  http://www.dehir.hu/debrecen/sok-munka-lesz-mielott-egy-evre-lezarjak-a-4-es-foutat-a-petofi-ternel/2016/06/17/
  A térképet tanulmányozva elképesztő dolgok derülnek ki! Most fog igazán hiányozni az Árpád téri csomópont és a szélesített Nyíl utca! Az ideiglenes megoldások ára közelíti a halogatott beruházások költségét. A logikus sorrend az Árpád téri körgeometriájú csomópont kiépítése (részben most ideiglenes megoldásokkal pótolják!), a Nyíl utca szélesítése lett volna. Utána lett volna logikus a 4-es átkelő (Kassai út, Petőfi tér) átépítése. A Nyíl utcán nem kellene a két csomópontban az ideiglenes jelzőlámpa, egyszerűen le kellene zárni ezeket, zsákutcaként az a néhány ingatlan a Kút és Homok utcák felől megközelíthető lenne. A Nyíl utcán a parkolás megtiltásával, változó irányban 3 sávossá alakítva jelentősen növelhető lenne az átbocsátó képesség. Innen persze már csak egy gondolatra vagyunk a végleges - évtizedek óta halogatott - beruházásoktól!

   
 • 3nyilutca2016június21.09:09ÚjVálasz

  A döntéshozók most is a Hadházy út "nyugalmát" óvják, a Nyíl utca lakóinak nyugalmát feláldozva!

   
 • 4nyilutca2016június21.12:01ÚjVálasz

  Emlékeztetőül, okolásul - a választópolgárok figyelmébe!
  http://www.dehir.hu/debrecen/nyil-utca-autopalya-repter-ezekre-kerne-meg-milliardokat-kosa-lajos/2015/06/01/
  "Kósa Lajos kedd délután azt mondta: a repülőtéri módosító javaslat már bizottsági támogatást kapott, de a másik két javaslatot visszavonta. Ígéretet kapott ugyanis arra, hogy azokat egy másik fejezeten belül rendezik. Szerinte a kormány támogatja az autópályacsomóponttal és a Nyíl utcával kapcsolatos elképzeléseket. Ezek egyeztetés után kerülhetnek be a gyorsforgalmi úthálózat, illetve az országos főközlekedési úthálózat fejlesztési ütemtervébe."

   
 • 5nyilutca2016június21.13:18ÚjVálasz

  Az internet nem felejt! A választópolgár?
  "Mindhárom Debrecent érintő módosító indítvány találkozik a városvezetés és a város egyetértésével – mondta a Debrecen Televíziónak Papp László polgármester.

  - Nagyon bízom benne, hogy az országgyűlés tudja támogatni majd képviselő úr javaslatait. Ebben az esetben Debrecen számára közlekedési szempontból egy nagyon jelentős fejlesztés hajtható majd végre, ha a Nyíl utcára, az autópályacsomópontra vagy a repülőtérre gondolunk – mondta Papp László."

   

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.